2021.12.07. 11:15:00 6864 259

Karácsony ajándékozás nélkül - Miért is ne dönthetnél így?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugye, hallottad már azt a kifejezést, hogy “a legnagyobb ajándék te magad vagy”? Nos, miért ne kezdhetnéd a gyakorlatban is megélni ezt? A sokadik fiókba száműzött, visszacserélendő vagy egyenesen tovább ajándékozandó ajándék helyett idén(től) adhatsz minőségi együtt töltött időt, szívből jövő ölelést és teljes figyelmet. Ezekben úgy sem sokan dúskálnak.

Ajándék nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajándék nélkül

Akár időhiány, akár a fantáziánk vége vagy éppen a pénzügyi helyzeted az oka annak, hogy kényelmesebb lenne “üres kézzel” beállítani karácsonykor, a kivitelezésre meg lehet teremteni az udvarias lehetőséget: Beszélni kell róla a többi félnek, családban és közeli barátok közt ez nem lehet tabu téma! Kiváltképp kellemetlen lenne, ha mindazok, akiktől ajándékot kapunk, nem kapnának kézzel fogható viszonzást. Ezt kiküszöbölendő, bizony ki kell kérni az érintettek véleményét a dologról, még az is lehet, hogy többen hasonlóan vélekednek róla, csak nem merték szóba hozni eddig.

A szeretet ünnepén miért is ne lenne “elég” szépen összejönni a szeretteinkkel, és egy kiadósat beszélgetni? Terjesszétek ki a karácsony szellemét! Éppen erre való az adventi időszak: Ahelyett, hogy 3-4 nap alatt futószalagon letudnátok az összes kötelező kört, inkább szorgalmazzátok, hogy néhány tartalmas órát töltsön el a családi és baráti kör a ráérősebb decemberi estéken vagy a hétvégéken.

A mindenkinek vagy senkinek megoldásokon kívül azonban van jó pár köztes megoldás:

  • Csak a gyerekek kapnak ajándékot a szűk családban is. Ha valamelyik családtagnál (még) nincs kisgyerek, őt is meg lehet lepni egy kis aprósággal viszonzásként.
  • A családtagok közösen kitalált és megvásárolt ajándékkal lepik meg az ajándékozandókat.
  • Előre meghatározott értékben vesznek a családtagok egy (kalapból) kihúzott személynek ajándékot.

Nagyon fontos, hogy a közösen meghozott döntést aztán senki se vegye semmibe! A megállapodást komolyan kell venni, senkinek sem szabad kínos helyzetbe hozni a többieket azzal, hogy mégiscsak meglepjük őket.

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...