2018.07.10. 13:57:34 11620 369

Juj! Hibák, melyek megakadályozhatják a (majdnem) tökéletes fürdőszobai higiéniát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a lakás többi részén nem is annyira, vagy csak kevésbé figyelünk oda a makulátlan tisztaságra, azért a fürdőszobát, mellékhelyiséget igyekszünk gyakran takarítani, és lehetőség szerint tisztán tartani. Persze, mint minden más esetben, itt is elég nagy a baki lehetősége…

Tiszta fürdő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tiszta fürdő

Mert míg azt gondoljuk, hogy nálunk aztán minden patika tisztaságú, vagy valami nagyon hasonló, néhány apró baki segítségével sokat ronthatunk fürdőszobánk, toalettünk higiéniai helyzetén. Például a következőkkel:

  • Szerinted a telefonnak a fürdőszobában a helye? Ha nem, akkor miért cipeled állandóan magaddal? Jó, vannak helyzetek, amikor mondjuk sminkelés közben kell lebonyolítanod egy fontos telefont, de azért nem minden reggel, ugye? És valamiért a reggeli „kis- és nagydolgok” sem mennek nélküle? Pedig nem éppen higiénikus megoldás magaddal cipelni a mobilodat a fürdőszobába, WC-re, hiszen az egyik legpiszkosabb használati tárgyunk a környezetünkben! Ilyenkor nem csak a telefont, hanem a rajta vendégeskedő kórokozókat is tovább viszed!

  • Pakold csak el azokat a sminkcuccokat szépen a fürdőszoba szekrénybe, fiókba, vagyis zárt helyre!Nem túl higiénikus kint, vagyis a fürdőszoba nyitott polcán tartani ezeket, hiszen a nedvesség, egyéb szennyeződések könnyen, vagy legalábbis könnyebben elérhetik őket. Szép sorban zárd be, fektesd őket a szekrénybe, fiókba, vagy legalább rejtsd el egy piperetáskába.

  • Nem felejted el lehajtani, ugye? Mármint a WC-deszkát, illetve tetőt? Még a lehúzás előtt, hogy a víz ne fröcsögjön szerteszét a mellékhelyiségben! Ha egyben van a WC és a fürdőszoba, akkor erre különösen ügyelj! Tudod, sminkcuccok! Meg fogkefe, szappan, ilyesmi!

  • Ha már a sminkcuccoknál tartunk! Légyszi’, takarítsd is le őket, rendszeresen, ha lehet! Meglehet, a bőrödön domborító pattanások, mitesszerek a sminkeszközeid kitakarításának a hiányától is keletkezhettek.

  • Van, aki szerint nem is olyan fontos a kézmosás! Igen, a toalett használat után. Érdekes hozzáállás, de azt hiszem, nem kell magyarázni a nagy- és kisdolgok utáni (és előtti) kézmosás fontosságát.

  • Mikor cseréltél utoljára fogkefét? Ugye, még 2-3 hónapon belül! Ezt az ajánlást érdemes betartani, hogy a baciknak ne adjunk esélyt arra, hogy túlságosan elszaporodjanak a kefén!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...