2019.08.27. 13:13:55 9013 289

Jöhetnek az őszi ízek? Ínyenc, ropogós zöldségek gesztenyével!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem, nem őrültem meg, és nem is szeretném siettetni a napfényes nyár elmúlását, ám akár akarjuk akár nem, hamarosan bizony itt van a gesztenye szezon. Idén próbáld ki egy kicsit másként is, zöldségekkel kombinálva. Tehát jöjjön a finom gesztenye!

Gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye

Izgalmas, zöldséges recept gesztenyével

A most ajánlott fogást ehetjük nemes egyszerűségében önmagában is, de a szerintünk hozzá illő húsétel mellé is tálalható. Némi zöldség és pár csipet fűszer, amit nyakon öntünk egy kevés balzsamecettel és ezt az egészet megkoronázzuk az őszies hangulatot keltő gesztenyével. Lássunk hozzá! Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és kevés olívaolajjal kenjük ki a serpenyőt vagy a tepsinket.

Míg a sütő melegszik keverjünk össze egy tálban 3-3 ek. olívaolajt és balzsamecetet. Fűszerezzük meg bő fél teáskanál sóval, ízlés szerint borssal és csili porral, de ne felejtsünk el belenyomni 2-3 gerezd fokhagymát sem. Szeleteljünk fel karikákra egy fej vöröshagymát, 5 db portobello (vagy shiitake) gombát és szedjünk 2 brokkolit rózsákra. A zöldségeket keverjük bele a balzsamecetes tálba.

Most pedig elővehetjük a boltban megvásárolt vákuumcsomagolt, hámozott és főtt gesztenyét is, mehet is a zöldségek után! Ha pedig megvárnánk a friss gesztenyét, akkor mentsük el ezt a receptet.

A fűszeres pácba forgatott gesztenyével kiegészített zöldségeket körülbelül 20 percig sütjük. Az étel akkor lesz készen, ha a zöldségek már nem kemények, de még ropogósak.

Aki hagyományosabb ízekre vágyik, nyugodtan használjon a gesztenye helyett bármilyen neki tetsző idényzöldséget!

Forrás: oodworldblog.com/make-broccoli-mushrooms-chestnut-balsamic-vinegar/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.