2022.09.15. 17:20:00 7239 242

Joghurtos padlizsánfőzelék görögös vagdalttal - Ha csak egy személyre főznél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ismerős az a helyzet, amikor olyan ételt kívánsz, amit a család többi tagja nem szeret? Általában három választásod van: 1. Megfőzöd magadnak, hogy aztán napokig azt ehesd. 2. Lemondasz erről az ételről. 3. Rendelsz magadnak valahonnan egy adagot. Milyen jó lenne, ha gazdaságos lenne az ételeket egy főre is elkészíteni! Na várjunk csak!

Padlizsán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Padlizsán

A főzelékek szerelmeseként szinte már hozzászoktam, hogy 3 nap egymás után is ugyanaz az ebédem. Bár az utolsó nap már nem akkora a lelkesedésem. Éppen ezért örültem meg, amikor rátaláltam erre a direkt egy étkezésre szóló receptre, aminek az ízvilága ráadásul nem is tűnik túl megszokottnak. Ki próbálja ki velem?

A joghurtos padlizsánfőzelék hozzávalói egy főre:

1 db közepes méretű padlizsán
1 dl joghurt
Fél ek. tápióka keményítő
Fél fej hagyma
1,5 tk. olívaolaj
Fél tk. rozmaring
Fél tk. kakukkfű
egy kevés frissen facsart citromlé
só és bors

Elkészítése:

Pirítsuk meg olajon a felkockázott padlizsánt és az apróra vágott hagymát, majd öntsünk rá vizet, hogy ellepje a zöldségeket. Az ajánlott fűszerekkel gazdagon ízesítsük, és főzzük addig a padlizsánt, amíg meg nem puhul. Készítsünk habarást a tápióka keményítőből és a joghurtból, és sűrítsük be vele a főzeléket. Végezetül forraljuk össze a főzelék hozzávalóit pár rottyanásig.

A görögös vagdalt hozzávalói:

165 gr darált sertéscomb vagy 80 gr konzerv csicseriborsó
1 nagyobb tojás
45 gr zabpehely
2 tk. friss petrezselyemzöld
2 tk. görög sültek fűszerkeverék
1 mokkáskanál zsálya
só és bors

Elkészítés:

A zabpelyhet keverjük bele a kissé felvert tojásba, és amennyiben vegetáriánus feltétet szeretnénk készíteni, a csicseri borsót is passzírozzuk ebbe bele. A vadalt további hozzávalóit ezzel összedolgozva 30 percig hagyjuk állni a masszát, hogy a zabpehely megszívhassa magát.
Ezután kezünkkel formázunk gombócokat, amiket tegyünk olajjal vékonyan megkent alufóliára. A gombócokat egy másik darab alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára.

Tippünk: A vagdaltból készíthetünk fél-fél adagnyit a húsmentes és a hagyományos recept szerint is, hogy változatosabb legyen az ételünk.

Forrás: www.alakorvoslas.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...