2017.02.03. 11:53:04 14000 342

Jobban jársz, ha nem töltöd újra a műanyag flakonokat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is előszeretettel megőrzöd a félliteres műanyag flakonokat, hogy újra hasznosítsd őket, illetve van egy újratölthető kulacsod, amit nap mint nap használsz? Inkább hagyj fel ezzel a szokással, főként az elsővel. Lehet nem árulunk el nagy titkot, de az is lehet, hogy meg fogsz lepődni, miért is javasoljuk ezt.

Műanyag flakonok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag flakonok

Igaz, a kulacsok hasznosak, és az egyik legjobb, legolcsóbb valamint legkörnyezetbarátabb módja annak, hogy mindig legyen nálad folyadék, mégis arra biztatunk, hogyha lehet, a régi kollekciódat cseréld le, és a műanyag flakonokat se hasznosítsd újra. Hogy miért mondjuk ezt? Nos, a thisinsider.com oldalon közzétették egy kutatás eredményeit, mely szerint az újra használt flakonokon, kulacsokon annyi baci van, mint egy nyilvános WC-ülőkéjén. Hogy ez szám szerint mit is jelent? A szakértők szerint akár 300.000 baktériumtelep is lehet négyzetcentiméterenként egy ilyen, sokszor használt flakonon. Összehasonlításként egy régi kutyajáték négyzetméterenként kevesebb, mint 3000 baktériumtelepnek szolgáltathat lakhelyet. Ez lényegesebb kisebb szám, pedig egy kutya játékáról van szó…

Amihez az ajkunkkal hozzáérünk, azt rögtön ellepik a baktériumok, minél nagyobb felülettel érintkezik a szánk, annál több telepedhet meg. Sok ezekből ártalmas lehet az egészségünkre, a palackokon pedig szépen szaporodhatnak, éldegélhetnek.

KulacsokKulacsok

Egyáltalán nem azt akarjuk mondani, hogy ne használj újratölthető kulacsokat, flakonokat, pusztán csak arra szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy ezeket nagyon gyakran és nagyon alaposan el kell mosni. Kulacsfajtákból részesítsd előnyben a szívószálasakat, ugyanis ezeken lényegesen kevesebb baci tud megtelepedni, vagy – még jobb – cseréld le fém kulacsra, mivel ez az anyag nem olyan kedvező a baktériumoknak. Az egyébként egyszer használatos műanyag flakonokat pedig inkább ne használd ilyen célra.

Arra bátorítanánk, hogy a régi flakonokat, kulacsokat inkább dobd ki. Az újakat pedig minden használat után, vagy legalább naponta mosd el alaposan, jó forró vízben, vagy mosogatógépben. A víz vagy más folyadék fogyasztással egyáltalán ne hagyj fel, legyen nálad mindig, ez egy nagyon jó szokás!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...