2023.08.17. 17:25:00 5726 215

Ízutazás a szederrel pitetortaként vagy rendhagyó szeletként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még tart a jó idő, így még mindig a fanyarabb ízű desszertek a nyerők, nem igaz? Egy harapás az isteni illatú bogyós gyümölcsből és a szeder édes-savanykás íze garantáltan felfrissíti még az ízlelőbimbóidat is!

Sütemény szederrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény szederrel

Egy a gond: Ez a recept nem készül el a medence partjáról… Ha javasolhatom, még a nagy meleg előtt állj neki, és a végeredmény egy kényeztető tízórai képében biztosan mindenki örömére szolgál majd.

Szedres-morzsás sütemény:

Hozzávalók a tésztához:

200 gr liszt
100 gr vaj/margarin
50 gr porcukor/édesítőszer
1 db tojás sárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

300 gr szeder (vagy más bogyós gyümölcs, pl. egres, áfonya, ribizli)
50 gr cukor/édesítőszer
1 ek. kukoricakeményítő

Hozzávalók a morzsához:

50 gr liszt
30 gr vaj/margarin
30 gr cukor/édesítőszer

Elkészítés:

A lisztet és a hideg, kockákra vágott vajat tegyük bele egy tálba, majd morzsoljuk össze az ujjaink között, amíg morzsalékos állagot nem kapunk. Adjuk hozzá porcukrot és a tojássárgát, majd gyúrjuk össze. Az íg kapott tésztát tekerjük bele fóliába, majd tegyük be pihenni legalább fél órára a hűtőbe.

Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy 20x20 cm-es sütőformát vagy egy tortaformát is béleljünk ki gondosan sütőpapírral, valamint a töltelékhez a szedret a cukorral és a keményítővel keverjük jól össze.
A sütemény tetejét adó morzsához morzsoljunk össze lisztet a szintén kockákra vágott hideg vajjal és a kimért cukorral.

A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki, majd tegyük át a nyújtódeszkáról a sütőformába úgy, hogy pereme is maradjon. A szedres tölteléket öntsük bele a tészta mélyedésébe, végezetül a morzsát is szórjuk rá a tetejére.

A süteményt kb. 30-35 perc alatt süssük készre: A morzsa ezalatt aranybarna színt kap, és a gyümölcsös töltelék is besűrűsödik.
A morzsás sütinket hagyjuk langyosra hűlni és csak utána kínáljuk. Nagyobb melegben tökéletes lesz hozzá egy-egy gombóc ízben hozzá passzoló fagyi is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...