2017.07.07. 14:12:30 13101 307

Izgalmas levendulás cukor - az adalék, amire szükséged van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mibe is tenném bele a levendulás cukrot? Nos, biztosan belekeverném a limonádémba, belesütném a kedvenc zabos kekszembe, összemorzsolnám vajjal gyümölcsös pite tetejére és biztosan kerülne a házi fagyiba is. De csak mértékkel, amolyan csipetnyi titkos hozzávalóként!

Levendulás cukor | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendulás cukor | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Aki kedveli a levendula aromáját a desszertekben is, az feltétlenül próbálja ki!

Levendulás cukor recept

Hozzávalók:

  • 5-6 szál levendula
  • 25-30 dkg kristálycukor (v. barna cukor)
  • 1 cs vaníliás cukor

Az aprócska virágokat csipkedjük le a szárról, majd a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorral rétegezzük egy jól zárható befőttes üvegbe.

Hagyjuk egy-két hétig lezárva, hogy a cukor jól átvegye a levendula illatát.

A titok, hogy csak kis mennyiségben (tesztelni, kóstolni közben ér!), tényleg csak extra adalékként használjuk fel bármibe is kevernénk, mert különben túl intenzív lesz a levendula íze, illata, és még a végén azt hinnénk, hogy szappant rágcsálunk. :)

Felhasználhatjuk krémekhez, fagylaltokhoz, kekszekhez, süteményekhez, limonádéhoz, gyümölcsvelős üdítőkhöz és egyéb nyári nyalánkságokhoz, de csak mértékkel!

Ha szép üvegcsébe töltöd, akkor ajándékként is megállja a helyét!

A recept forrása: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.