2021.09.07. 17:55:11 9010 275

Itt vannak a legjobb iskolai uzsonna ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek általában jobban szeretik az otthonról vitt reggelit, de az is gyakran előfordul, hogy a gyermek be van fizetve az iskolai tízóraira és uzsira, de nem lakik jól vele. Ekkor jöhet a szülői kreativitás, hogy olyat csomagoljunk minden nap, ami nem jön haza szétnyomódva, megromolva a táskában.

Iskolai uzsonna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Iskolai uzsonna

A jó uzsonna egyszerre tápláló és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Az igazi klasszikus, a szendvics, de ha azt szeretnénk, hogy legyen is kedve a gyermeknek megenni, akkor lehet, hogy el kell kicsit távolabbra kell tekintenünk.

Egészséges vonalon

Amit csomagolunk az általában kiegészítő étkezés, ám az édesség helyett mégis érdemes egészségesebb harapnivaló után nézni. Például hámozzunk és szeleteljünk zöldségeket – zellerszár, karalábé, répa például kiváló. És ezután már csak „el kell adnunk” az egészséges ropogtatnivalókat a gyereknek, például kockázzunk mellé sajtot is. Akár kédzíthetünk mártogatóst a zöldségek mellé: a répa is ízletesebb humuszba, fűszeres tejfölbe vagy házi sajtkrémbe tunkolva. Igyekezzünk ezeket a szószokat egészen sűrűre csinálni, hogy lehetőleg az uzsonnás táskába se boruljon bele, és az osztályteremben se hagyjon nyomot. Ugyanígy csomagolhatunk gyümölcsöt is. Általában nagyobb sikere van, ha legalább két féle gyümölcsből álló salátát készítünk, és meghámozzuk, felkockázzuk. Valamiért szívesebben fogyasztják, ha csak be kell kapni – és az almacsutka, barackmag, banánhéj sem kerül vissza „valahogy” a táskába. Még szerencsésebb, ha olajos magvakat is teszünk mellé. Persze ne szotyit, inkább nagyobb, könnyen megfogható, kevésbé szóródó magokat, mint mandulát, kesudiót, mogyorót, diót vagy éppen makadámdiót. Ezek nagyon egészségesek, teli vannak ásványianyagokkal, segítik a koncentrációt, az agyműködést is.

Gyorsan frisset, minden nap

Ha péksütisek vagytok, nem kell minden reggel útba ejtened a pékséget, hogy frisset csomagolj a gyerekeknek. Ma már a legnépszerűbb áruházláncok saját péksüteményeiket árulják fagyasztott formában nagyobb kiszerelésben, így nincs más dolgod, mint ébredéskor bedobni 1-2 darabot egy sütőpapíron a sütőbe és indulás előtt kivenni a friss, meleg, ízletes péksüteményt. Hogyha van otthon légkeveréses sütőtök, akkor még egyszerűbb a dolog, hiszen az pár perc alatt felmelegszik és mire felöltözünk át is süti a finomságot. A virslis táskától a kakaós csigán át mindenféle verziót megtalálunk a mirelit osztályon, így még variálhatjuk is reggelente, hogy változatos legyen; például mindenkinek csomagolunk egy sósat, egy édeset.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.