2021.01.18. 15:59:30 10061 260

Itt a tél, lapátoljunk! – 4+1 megszívlelendő jótanács hólapátoláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Friss „családiházasként” eddig izgalmasnak éltünk meg minden ház körüli új feladatot, mint fűnyírás, bokrok megmetszése (nagyon), kiskert kialakítása. Most, hogy megérkezett a hideg évszak, valószínűleg a hólapátolásba is ugyanilyen lendülettel vetjük bele magunkat, legalábbis az idén még biztos…:-)

Hólapátolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hólapátolás

Nyilván a jóból is megárt a sok, így mi sem kívánjuk kifejezetten a kemény telet. De jobb felkészülni minden helyzetre, hólapátolás terén meg pláne! Íme, néhány hasznos tanács, mielőtt belevágnál!

Ne a lapáton spórolj!

Érdemes masszív darabot választani, de azért ne legyen túl nehéz se. Olyan legyen, ami méretében is igazodik az eltakarítani kívánt hómennyiséghez. A nyele is legyen stabil, a hosszúsága feleljen meg majdani használó magasságához!

Nem mindegy, hova!

Ügyelj rá, hogy úgy takarítsd el a havat az útból, hogy valami másnak (például autó) ne állja az útját.

Ami a ruházatot illeti

Az mindenképpen legyen vízálló, meleg, és az sem árt, ha légáteresztő. Ha nagyon megizzadsz a munkában, kisebb így a megfázás veszélye.

Ha inkább vizes a hó, mint tapadós

Ilyenkor inkább told végig a lapátot a tisztítandó területen, ne lapátold a lucskos havat.

Amire ügyelj az olvadás után

A jeges, havas utat, járdát erre megfelelő szerrel kell leszórnod (homok, kőzúzalék), ám ezt az olvadás után illik eltakarítani.

Forrás: gardena.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...