2020.09.12. 17:14:29 12822 354

Itt a szezon, együnk gombát! – Az egészségünk érdekében is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gomba az egyik legváltozatosabban elkészíthető alapanyagok egyike, hiszen a desszerten kívül minden fogás kihozható belőle. Lehet leves, feldobható vele a köret, vagy bármilyen húsos étel, vagy lehet „ő” maga is a főfogás. Nem csak finom, de rendkívül egészséges is!

Gomba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gomba

Hogy miért érdemes felvenni a heti menünkbe a gombát? A következő okok miatt biztosan!

  • Magas kalciumtartalom! Rendszeres fogyasztása a benne található kalcium miatt segít megőrizni a csontok egészségét, felveszi a harcot a csontritkulás ellen!

  • Tudtad, hogy az egyik legkiválóbb vasforrás? A gombában lévő vas nagyjából 90 %-a felszívódik, így érdemes rendszeresen fogyasztani, ha vashiányban szenvedsz. A vas felszívódásához szükséges réz is megtalálható a gombában, így ez a kombináció tökéletes lehet magas vérnyomás esetén is.

  • Előzzük meg vele a cukorbetegséget! Mivel fehérje, víz és rost tartalma magas, ám zsír, szénhidrát és koleszterin tartalma alacsony, ezért a cukorbetegségben szenvedőknek, vagy éppen az azt elkerülni vágyóknak remek táplálék lehet!

  • Az immunrendszerünk jóbarátja lehet! Antioxidáns tartalma magas, így rendszeres fogyasztása segíthet megvédeni testünket a szabad gyökök káros hatásaitól. Természetes antibiotikum tartalmának köszönhetően segíthet megelőzni bizonyos gombás fertőzéseket, illetve gátolhatják a mikrobák szaporodását.

  • A sokat emlegetett D-vitamin! Ennek pótlása főként az őszi, téli időszakban fontos, így nyugodtan készíthetsz ebédre egy kis gombapaprikást, hiszen a kis kalapos D-vitamin tartalma rendkívül magas. Ennek az igen fontos vitaminnak a felszívódását segítő kalciumot és foszfort is tartalmazza a gomba.

  • Magas a koleszterined? Fogyassz gombát! Olyan rostokat, enzimeket tartalmaznak, melyek csökkenthetik a magas koleszterinszintet!

  • Előzzük meg a bajt! Antikarcinogén hatásának köszönhetően a gombafélék segíthetnek felvenni a harcot a prosztata- és mellrák ellen.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...