2023.08.22. 09:10:00 7130 242

Itt a nyár végi teendők listája: Pipáld ki mindet az ősz beköszöntéig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hozok néhány példát a nyár végére felhalmozódó háztartási feladatokra, amelyekkel általában a háziasszonyoknak szembe kell nézniük. Semmi vész, ha azon kapod magad, hogy a lista nagy része a te háztartásodra is igaz, mert hatékony tervezéssel és szervezéssel erőt lehet venni az ilyen kihívásokon. Rajta, könnyítsük meg magunknak azt az átmeneti időszakot, amely átvezet minket a nyáriból az őszbe!

Viszlát, nyár! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Viszlát, nyár!

Remélhetőleg mindenkinek összejött mostanra a családi nyaralás! Ha korábban került sor az utazásra, akkor már bizonyára túl is vagytok a nyaralás utáni rendezetlenség (szennyes áradat eltüntetése, kókadozó növények újjáélesztése és tisztaság helyreállítása) felszámolásán. Ez eléggé időigényes lehet, ezért írd is be a jövő évre tervezett nyaralás kb. időpontjához a plusz egy nap szabadságot a munkába állás előtt, amit erre fogsz szánni.

A nyár végén érdemes átnézni a konyhaszekrényeket, a kamrát és a hűtőt, hogy ellenőrizni tudjuk a kedvenc nyári finomságainkhoz szükséges alapanyagok szavatossági idejét. A hamarosan lejáró élelmiszereket építsük be a heti menübe, míg a lejárt, romlott élelmiszereket haladéktalanul dobjuk ki! Így helyünk szabadul fel a még friss élelmiszerek jobb tárolásához is.
Ezen kívül a nyár végén érdemes alaposan kitakarítani az egész lakóhelyünket is, hogy a nehezebben száradó anyagok (bútorszövet, szőnyeg, sötétítő függönyök) száradását megtámogathassuk a még erősebb hőt adó napfénnyel.

Amennyiben rendelkeztek klímaberendezéssel (vagy ventilátorokkal) az otthonotokban, fontos, hogy a szezon végén a gyártói előírásoknak megfelelően tisztítsátok azokat meg. A klímaberendezések kapcsán a szűrőkre kell nagy hangsúlyt fektetni, hogy hatékonyan működjenek majd a fűtési szezonban is, de emellett lényegesebb az, hogy egészségünk védve legyen.

Ha a benti teendőkkel végeztünk, használjuk ki a nyár utolsó hétvégéit arra, hogy a ház körül is rendet tegyünk. Alaposan takarítsuk ki a szemetesvödröket és a szemeteskukákat, hiszen főként a kint tárolt kukáink kiáltanak egy alapos szagtalanításért és fertőtlenítésért. Akinek vannak kerti bútorai, tisztítsa meg azokat is, hogy a téliesítés előtt majd csak egy gyors áttörlésre legyen szükség.
A nyár vége felé a veteményeskert és a virágoskert növényei, de még a fű is több gondoskodást igényelhet: A megfelelő mértékű és gyakoriságú öntözés, a virágok és bokrok visszavágása és az udvar rendezettségének fenntartása mind része a kerti teendőknek.

Szülőként hogy is tudnánk elfelejtkezni az iskolakezdés előkészületeiről? A nyár végén a gyerekek iskolakezdéséhez való felkészítése is elmaradhatatlan feladat. Ez azon túl, hogy magába foglalhatja a tanszerek, a ruhák és az egyéb iskolai felszerelések beszerzését és rendszerezését, a gyerekek mélyreható lelki felkészítését is jelenti. Ezt az utóbbi fontos témát - több időt szentelve neki - külön is kirészletezzük a napokban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...