2023.09.01. 08:41:07 8874 299

Iszol Te eleget? – Ezzel a 4+1 trükkel fogsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyáron a csapból is az folyt (haha:)), hogy igyunk elegendő folyadékot, lehetőség szerint víz formájában. Most, hogy itt az ősz és lassan búcsút mondunk a forró napoknak, a lustább vízfogyasztók fellélegezhetnek… vagy mégsem? Sajnos, vagy nem sajnos, a megfelelő folyadékbevitel minden évszakban fontos!

Ivóvíz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ivóvíz

Némi különbség a mennyiségben lelhető fel. Nyáron, a nagy melegben nyilván muszáj többet innunk ahhoz, hogy a testünk maximálisan hidratálva legyen. De ősszel, télen sem dobhatjuk sutba a kulacsunkat, mert sejtjeink ekkor is kívánják a folyadékot. Ha Neked nem megy könnyen a napi vízmennyiség legurítása, mutatunk néhány trükköt, amivel sikerülni fog.

Nem ízlik? Dobd fel!

Sokan unalmasnak tartják a víz ízét, emiatt vetemednek arra, hogy mindenféle cukros „löttyöt” vegyenek magukhoz. Esetleg inkább nem isznak semmit, ami talán még nagyobb probléma. És ha feldobnád a vizet, hogy az minél ízesebb, számodra fogyaszthatóbb legyen? A legegyszerűbb a citrom, de mehet a vízbe menta, valamilyen citrusos, vagy bogyós gyümölcs, esetleg uborka. Ugye, hogy máris fogyaszthatóbb!

Az első kortyok is fontosak!

Azt tudtad, hogy reggel, szinte felkelés után azonnal érdemes legurítani 1, de inkább 2 pohár vizet? Egyrészt a tested egész éjjel szomjazott, nyilván folyadékot is veszítettél, amit pótolni kell. Másrészt így a legkönnyebb felébreszteni a tested, az elméd, és nem utolsó sorban, beindítani az emésztésed.

Nem tudod meginni? Akkor edd meg!

Ha úgy érzed, bizonyos napi mennyiségnél nem bírsz többet inni, próbáld meg magas folyadéktartalmú ételek formájában magadhoz venni az éltető nedűt! Lédús zöldségek, gyümölcsök, sós vagy édes levesek jöhetnek minden mennyiségben, ugye?

A „víz” öltöztet…

Na jó, ez enyhe túlzás! De az igaz, hogy egy jópofa kulacs az öltözködésed része is lehet. Szerezz be egy ilyen italtartót, és meglátod, nagyobb kedvvel kortyolsz majd a benne lévő folyadékból, mint egy „mezei” üvegből!

Ha máshogy nem megy…

Míg rá nem állsz a rendszeres vízivásra, bizony küzdelem lesz a napi mennyiség elfogyasztása! Segíts annyival, hogy emlékezteted magad, hogy bizony most inni kell! Valószínűleg léteznek erre applikációk is, de a telefonod emlékeztetője is megteszi, míg be nem áll a rendszeresség!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...