2020.02.17. 14:45:02 15572 375

Isteni töltött hús készülhet tarjából is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gombával, májjal töltött tarja lehet a hétvége sztárja, de akár egy hétköznap is elkészítheted, majd a következő napokban hidegen-melegen, főzelék vagy saláta mellé, esetleg egy friss és ropogós szelet kenyérre helyezve isteni étel lesz!

Töltött tarja | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Töltött tarja | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Tarja gombás-májas töltelékkel

A töltelék elkészítésével kezdjük, mert annak ki kell hűlni mielőtt megtöltenénk vele a húst.

Töltelék hozzávalói:

1 db vöröshagyma
4-5 db csirkemáj
25 dkg gomba
2-3 db zsemle (szikkadt)
4 db tojás (nagy)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1 kk őrölt majoránna
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 ek étolaj

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát tisztítsuk meg, törjük ki a tönköt, majd vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.

Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd addig pároljuk, míg elpárolog a leve.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és kevergetve süssük egy-két percig.

Ezután csipkedjük hozzá az előzőleg vízbe áztatott, és alaposan kinyomkodott zsemlét, keverjük alaposan össze, majd egyesével üssük bele a tojásokat, szintén alaposan keverjük össze, és süssük egy-két percig, hogy a töltelék összeálljon. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

Amikor a töltelék elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk vele a húst.

Hozzávalók a töltött húshoz:

1,5-2 kg-os sertés tarja (egész darab)
1 tk só
1 tk ételízesítő
őrölt majoránna (ízlés szerint)
kakukkfű (ízlés szerint)
az előzőleg elkészített, kihűtött töltelék
1,5 dl víz
5-6 ek sertészsír

Az egyben megvásárolt sertéstarját egy éles késsel vágjuk, nyissuk szét úgy, hogy egy szép, nagyobb darab húst kapjunk. (közben arra figyeljünk, nehogy vékony legyen a hús, és kiszakadjon, mert akkor kifolyik sütés közben a töltelék)

Ezután a hús mindkét oldalát sózzuk, majd a kiterített húsra kenjük rá a tölteléket.

Ezután tekerjük fel, majd hústűvel zárjuk le, hogy sütés közben ne nyíljon szét, és ne folyjon ki a töltelék. (ízlés szerint pl. spárgával is átköthetjük a megtöltött húst)

Egy nagyobb tepsit kenjünk ki vékonyan zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük bele a megtöltött húst, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst.

Ezután vegyük le a fóliát, öntsük le a párolóvizet, majd kanalazzuk a hús mellé a sertészsírt, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (sütés közben többször locsoljuk meg a zsírral)

Amikor a hús szép pirosra sült, egy kanállal merjük ki a tepsiből a zsírt, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a húst. (Én előző nap megsütöttem, majd másnap szépen feltudtam szeletelni)

Tálaláskor a felszeletelt töltött húst ízlés szerint kínálhatjuk pl. franciasalátával, krumplisalátával..... vagy éppen ízlés szerinti körettel.

forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...