2023.05.18. 13:40:00 7641 271

Ismerd meg hazádat: Csodás kirándulóhelyek az ország különböző pontjain
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarország számos kevésbé ismert, de gyönyörű kirándulóhellyel rendelkezik. Természetesen saját lakóhelyünk környékét jobban ismerjük, de az ország túlsó részén ránk és kalandozni vágyó társaságunkra ugyancsak várnak felfedezni váró helyek.

Kilátás a Gellért-hegyről - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kilátás a Gellért-hegyről

A homokos tengerpart nem mindig opció, és nem is léphetünk le túl gyakran hetekre, de két hosszabb nyaralás között is szakítsunk időt a friss levegőn történő kikapcsolódásra. Akár a pünkösdi hosszú hétvégét is kinézhetjük erre a célra. Készítsük a túracipőt, és járjuk be szülőföldünk minden négyzetcentiméterét!

Észak-magyarországi túrázási lehetőségek

Bükk hegység: A hegyvidéki kalandozás mellett tökéletes szórakozást nyújt a Bükk-hegység lábánál található Lillafüred és környéke. Itt található az ország egyik legszebbnek tartott barlangja, valamint utazhatunk a gyerekek örök kedvencén, azaz egy kisvasúton is.

Mátra hegység: A Mátra köztudottan Magyarország legmagasabb hegysége, így a túrázás szerelmeseinek legalább egyszer illik megsmásznia ezeket az ormokat. Ráadásul a népszerű Kékes-tetőről gyönyörű kilátásban is gyönyörködhetünk.

Kirándulóhelyek Dél-Magyarországon

Baja és környéke: Baja egy a halászléjéről ismert városka a Duna partján, amely a kulináris élvezetek mellett sokféle lehetőséget kínál a kirándulni vágyóknak. Ha a környéken járunk, ne felejtsük el felkereni a Duna legszebb szigetének tartott Bárányfokot sem!

Gemenci erdő: A Duna és a Tisza között kalandozva a Gemenci erdő remek helyszíne lesz a természetkedvelők kikapcsolódásának. A sok domb és hegy után kellemes élmény lesz a szemünk és a lábunk számára ez a hatalmas, egybefüggő lápvidék.

Dunántúli hegymászás

Bakony hegység: A gyönyörű természeti környezet nappal a túrázóknak, éjszaka a csillagászat kedvelőinek nyújt életre szóló élményt. De ne csak a Csillagdát keressük fel a Bakony rejtekét járva, hanem szakítsunk időt a szilvásváradi Fátyol-vízesés megtekintésére is.

Somló hegy: A vulkáni tanúhegy nemcsak szemet gyönyörködtető természeti képződmény, de borvidékként is említésre méltó vidék. A túrázni szerető látogatók időnként vissza-vissza térhetnek, hogy mindig újabb borászatokat ejthessenek útba bortúráik során.

Ötlet: www.tura-baratok.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!