2023.04.22. 13:59:25 5017 220

Írd ki magadból! – A naplóvezetés 4+1 előnye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha később nem is, kiskamaszkorban sok mindenkiben megfogalmazódik, hogy naplót kellene írni. Van, akinél ez megmarad a gondolat szintjén, és valamiért sosem lép a tettek mezejére, már ami a naplóírást illeti. Ám akadnak, akik papírra vetik életük történéseit és ezzel a szokással nem is hagynak fel egy ideig.

Egy régi napló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy régi napló

Míg ennyi idősen inkább gyerekes hóbortnak tűnik (pedig igazából már akkor sem az), addig felnőttként (is), nagyon hasznos lehet, mert a naplóírásnak lehet előnye, nem is egy. Íme, néhány ok, amiért érdemes papírt és tollat ragadni és rendszeresen papírra vetni a velünk történteket.

Oldja a feszültséget

Bizony, méghozzá több területen is. Ha valami nyomja a lelkedet, és úgy érzed, senki nem ért meg, vagy egyszerűen csak nem akarsz mást terhelni a problémáiddal, máris sokat segíthetsz magadon azzal, ha leírod a bajodat. Megkönnyebbül a lelked, ha kiadod magadból egy kicsit a feszültséget. Sőt, akár az is, ha utána néhányszor még végigolvasod az általad megfogalmazottakat. Meglehet, rájössz, a probléma nem is akkora, mint amekkorának elsőre tűnik.

Tisztít

Ha kiírod magadból a gondjaidat, leírod a problémáid, a fejed ki-, a gondolataid pedig letisztulnak. Könnyebben átlátod, hogyan is tudnál megoldani egy problémát, hiszen tiszta fejjel, felszabadult lélekkel sokkal könnyebb gondolkodni is.

Egészségére is jó hatással van

Ha kiadod magadból a feszkót azáltal, hogy leírod a problémáid, azzal nem csak a lelkedre, de a testedre is jó hatással lehetsz. Ezáltal csökken a stressz, ami az egészségedre is igen jó hatással lesz.

Segít megfogalmazni

Ha leírod a problémáidat, megfogalmazod az ezzel kapcsolatos érzéseidet, az segíthet a megoldás megtalálásában – ahogy fentebb is írtuk. Ezek mellett segíthet megfogalmazni a saját rövid, illetve hosszabb távú céljaidat! Úgyhogy mindenképpen érdemes tollat ragadni, pláne, ha éppen úgy érzed, elakadtál az élet egy bizonyos, netán minden területén.

Felismerheted a rejtett képességeid

Meglehet, egy tehetséges újságíró veszett el benned! A naplóírás előcsalogathatja az írói tehetségedet, és egy idő után már nem csak a saját szórakoztatásod miatt ragadsz majd tollat/billentyűzetet.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...