2020.06.15. 11:00:12 11386 360

Imádjuk az egrest, hidegen is! – Gyors házi fagyi a zöld bogyóból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkoromban a kertből, napsütötten, melegen volt a sláger, de persze, a nagymamám nem bírta megállni, hogy ne csináljon belőle egy adag finom lekvárt. Aztán, ahogy a nagyis nyaralások elmaradtak, úgy tűnt el az egres is a nyári ízek közül. Pedig érdemes lenne visszahozni ezeket az egészséges bogyókat!

Egres - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egres

Ahogy az egres a nyár sláger gyümölcse, úgy a fagyi a nyár sláger desszertje. Ötvözzük a kettőt!

Ehhez szükségünk lesz:

  • 20 dkg tejszínre

  • 35 dkg egresre

  • 15 dkg cukorra

  • fél teáskanál vaníliás cukorra

A tejszínt verjük kemény habbá, az egrest pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd pürésítsük. Adjuk hozzá a gyümölcshöz a cukrokat (kóstoljuk, hogy elég édes-e). Majd keverjük össze a tejszínt és a gyümölcspürét, tegyük egy nagyobb vagy több kisebb tálkába és mehetnek a fagyasztóba. Alkalmanként keverjük át! Néhány óra hűtés után fogyasztható!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...