2023.07.23. 08:31:31 6743 251

Imádjuk az áfonyát! – Csak a foltot, amit hagy, azt nem!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az áfonya nem csak hogy finom, hanem rendkívül egészséges is! Rengeteg vitamin, ásványi anyag van benne, amiért érdemes belecsempészni a reggeli kásánkba, desszertbe, vagy csak úgy, magában fogyasztani. Ám azért érdemes figyelni, hogy a ruhánkra ne nagyon kerüljön a gyümölcsből, mert keserű emlék lehet belőle.

Fekete áfonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fekete áfonya

Ugyanis elég csúnya foltot képes hagyni az apró bogyó, ha a pólóra, nadrágra, pulcsira kerül. Íme, néhány tipp, hogyan távolítsuk el az áfonyafoltot a ruhánkból!

Nem csak a kakaó alapja!

Az áfonyafoltra nagyon jó a tej! Pláne, ha beszáradt a „plecsni”! Áztasd be a tejbe a foltos részt, ha be is száradt a folt, akkor akár egy éjszakát is áztathatod. Ha megvan, langyos vízzel öblítsd ki, majd a szokásos módon mosd át.

Nem csak a tea ízesítője lehet!

A citrom a remek segítség lehet, ha éppen áfonyaszüret után vagytok és a kezed inkább lila, mint bőrszínű. Csak dörgöld át a bőröd egy szelet citrommal, vagy némi citromlével, majd mosd meg alaposan és láss csodát, bőröd újra eredeti színében ragyog! Ha a ruhádon landolt az áfonya, akkor is segítségül hívhatod a citromlevet! Ha beszáradt a folt, az sem baj! Csak áztasd a lében egy ideig a foltos ruhát, majd öblítsd ki langyos vízzel és mehet is a ruhanemű a mosásba.

Nem csak a sütemények összetevője!

A szőnyegre került áfonyát, vagyis annak a foltját némi sütőporral orvosolhatod! Szórj a pacára egy keveset, majd egy kevés vizet is szórj rá, hogy kicsit pezsegjen! Hagyd hatni, majd mosd le a foltot!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...