2023.07.18. 17:30:00 7724 267

Ilyet még nem pipáltál: Chimichanga isteni desszertként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Almás pite mexikói módra? Krémesen és édesen! Természetesen ropogós tortillába csomagolva. Jól gondolod, az almás töltelékkel töltött kis tekercseket sütés után burkolhatja be a család vagy a vendégek.

Chimichanga, mint édesség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chimichanga, mint édesség

Gyors? Igen. Egyszerű? Igen. Finom? Igen! Ha odáig vagytok a mexikói konyháért és szeretitek a palacsintát is, akkor csavarjatok velünk ti is egy édes burritót!

Fahéjas-almás chimichanga

Hozzávalók:

200 gr krémsajt
kétszer fél csésze cukor
1 tk. vanília kivonat
fél csésze habtejszín
1 és fél csésze apró kockára vágott alma
3 tk. fahéj
8-10 db kisebb tortilla
egyharmad csésze olvasztott vaj
karamell szósz
durvára tört mogyoró

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és kenjün ki egy kis kisebb tepsit egy kevés olvasztott vajjal.
Egy tálban keverjük ki a megpuhított krémsajtot, majd keverjük bele a kimért cukrot és a vanília kivonatot, akkor lesz jó, ha sima krémet kapunk. Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, amíg kemény habbá nem válik, ezután keverjük hozzá a krémsajtos krémhez.
Egy tányérban keverjük össze a másik adag cukrot és a fahéjat.

Terítsük ki a tortillákat, és tegyünk a közepükre, majd kenjünk el rajtuk 2-3 evőkanál krémsajtos keveréket. A krémsajtos keverékre néhány evőkanál almatöltelék kerül, majd csepegtessünk rá karamell szószt, amit durvára tört mogyoró darabkákkal szórunk meg. (Ez kihagyható, de igazán ettől lesz finom és érdekes textúrájú a desszertünk.)

Hajtsuk be a tortillák végeit és tekerjük fel mindet szorosan. A tekercseket tetejét kenjük vékonyan olvasztott vajjal, erre hinthetjük az előzőleg összekevert fahéjas cukorot.
Az elkészített tekercseket rakjuk rá a tepsire, végezetül süssük az előmelegített sütőben bő 15 percig. Akkor lesznek készen, amikor aranybarnára sülnek.

A sütőből kivéve hagyjuk kissé hűlni atekercseket, és csak ezután vágjuk félbe azokat. Fogyaszthatjuk a desszertet így is, de nagyon finom vaníliafagylalttal és tejszínhabbal is, de a töltelékhez használt maradék karamell szósszal is nyakon önthetjük az édes chimichangát.

Forrás: kitchendivas.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...