2021.11.22. 17:56:43 8783 304

Ilyen legyen az édességmentes mikuláscsomag!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hagyományos édesség dömping mikuláscsomag köntösbe bújtatva ma már nem tűnik annyira jó megoldásnak, ha valóban törődünk gyermekeink egészségével. Igyekezzünk ne hozzászoktatni őket az édességevéshez, próbáljunk jó példával elöljárni! A Mikulás által a csizmába rejtett meglepetések idén lehetnek például édességmentesek, de hasonlóan ízletesek.

Mikuláscsomag - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikuláscsomag

A fogszuvasodás és a túlsúly illetve a cukorbetegség tünetei nem azonnal jelentkeznek, de idővel mindenképp gondot okozhatnak. Hosszú távon azok a gyerekek járnak jól, akik már kicsi koruktól megtanulták az édesség utáni vágyukat kordában tartani. Ők már nem is fogják ezt külön nehézségként megélni, nem okoz számukra nagyobb traumát, ha kimarad, és a szervezetük sem igényli majd annyira az édes ízt. Gyűjtöttünk néhány ötletet, mivel töltsük meg a mikuláscsomagot vagy akár az adventi naptár kis zsákocskáit cukros termékek helyett.

Azt sem tiltjuk meg nyilván senkinek, hogy legyen csokoládé is a csomagban, tehát ha már ezt is beletesszük, figyeljünk arra, hogy az jó minőségű legyen. Fontos, hogy nagyon magas kakaó- és kevés zsírtartalmú csokoládét válasszunk. Ebből napi egy-egy kocka nyugodtan elfogyhat. Javítja a gyerekek szellemi frissességét és erős stresszcsökkentő hatású.

Ezeket bátran elkészítheted magad is

Ha szeretnénk tudni, hogy valóban egészséges termékek kerülnek az ablakba az a legjobb, ha saját magunk készítjük ezeket. Nem, nem szükséges ehhez megvenni egy egész csokigyárat. Nem kell megijedni. Néhány apró trükkel és rafinériával elég egy szimpla konyha is, hogy csodákat alkossunk.

A jó hírünk az, hogy akár müzliből is készíthetsz ízletes falatkákat, vagy legyárthatod magatoknak az idei szaloncukrokat is. Rengeteg müzlirecept található a neten. Az elkészült golyókat jól szárítsd meg és csomagold csokipapírba vagy ízléses celofán zacskóba. Mivel semmilyen tartósítószert nem tartalmaznak, ajánlatos gyorsan elfogyasztani őket, és már akár az egyéves gyerek is fogyaszthatja. Készíthetsz házi kekszet is! Bármilyen kekszreceptet felhasználhatsz ehhez. A titok nyitja az, hogy ne cukrot használja az édesítéshez, hanem mondjuk aszalt gyümölcsöt. A mazsolapép erre kiváló. Ha a recept szerint 10 dkg cukrot kellene használnod, akkor 5 dkg mazsolát áztass vízbe vagy narancslébe. Mivel ez az adalék folyékony, növelni kell a liszt, zabpehely vagy darált mandula mennyiségét. Kísérletezz bátran! A változatos sütikiszúrókkal kedvedre variálhatod a formákat is.

Ha elmúlt három éves a gyerkőc, akkor érdekes és különleges olajos magvakat is bújtathatsz a csomagba. A csomagba mehet pár paradió, makadámdió, de kiegészítheted ezeket dióval, mogyoróval, és még amit szeret a gyermeked. Aszalt gyümölcsöket és gyümölcs chipseket rejthetsz az ajándékok közé. Ezek között is akadnak különlegesek, amiket nem mindennap kóstolnak a kicsik.

Nem fogyasztható, de jóleső ajándékok

Természetesen nem csak ehető apróságokkal lepheted meg a gyerekeket. A kreatív boltok ötlettárháza határtalan. De akár papír írószer boltban is találsz izgalmas és nem kevésbé hasznos ajándéknak valót. A ceruza és írószer mindig jól jön. Különösen az érdekességek: sokszínű toll vagy ceruza, sötétben látszó tintájú vagy eltűnő tintájú varázstoll. Amennyiben személyesebbé tennéd az ajándékot, csináld te magad! Például a folyóparton gyűjtött egyszerű kavicsok megfestve csodás dekorációk lehetnek, de készíthetsz apró szappant, csinos hajdíszt, hajcsattot. Csak egy kis fantáziára, némi kézügyességre lesz szükséged. Reméljük sikerült inspirációt adnunk, és lehet tovább fűzni az itt felsorolt gondolatokat. Jó készülődést kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...