2015.02.04. 19:36:19 10695 181

Ikária – a sziget, ahol elfelejtenek meghalni az emberek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem kellene a betegségektől, az elbutulástól, az ízületi fájdalmaktól tartanod, akkor szívesen élnél 90 éves korodig vagy akár még tovább egy csodás szigeten? Azt hiszem nagyon kevesen mondanának nemet erre az ígéretre. Nos, Ikáriában mindez nem hangzik utópiának, ott ez a valóság.

Ikaria - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ikaria

Európában itt élnek a legtovább

Vitathatatlanul az örök fiatalok szigete Ikária, a görög ékkő, ahol krónikus betegségektől és a demenciától való félelem nélkül élhetnek az emberek. Az örök életűek szigetének is hívják, mivel az ikáriaiak nagy része több mint 90 évig élhet a szinte tökéletesnek mondható ökoszisztémának és mediterrán, hegyi életvitelüknek köszönhetően. Egy tanulmány bebizonyította, hogy átlagosan 8-10 évvel élnek tovább itt az emberek, mint például Amerikában vagy Európa többi részén. (Természetesen a japán Okinawa szigetének rekordját nem dönti meg, tudniillik ott élnek a világ leghosszabb életű női. )

Életmódjuk élteti őket

Az ikáriaiak tudnak élni. Az étrendjük nagyon egészséges és friss. A saját maguk által termelt gyümölcsöt, zöldséget, olívaolajat és babot eszik, valamint mindennap különleges gyógyteát isznak. A méz náluk szinte mindenre az univerzális gyógyszer, későn fekszenek és későn kelnek, napközben pedig sziesztáznak. Ezenkívül szeretnek társaságban lenni. Gyakran szórakoznak akár hajnalig is, nevetnek és dominóznak, megadják a tiszteletet minden napnak. A hegyi levegő, a jó társaság és a gyógynövények mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az életüket a lehető legegészségesebben éljék le.

Ilias Leriadis, ikariai orvos ezeket a részleteket osztotta meg az ikáriai öregek titkáról:

“Itt az emberek későig maradnak fent, későn kelünk és napközben is pihenünk. Itt senki sem hord órát, és egyetlen óra sem működik rendesen. Amikor valakit meghívsz ebédre az jöhet reggel tíz órakor, de este hatkor is. Egyszerűen nem érdekli őket hány óra. A gazdagság és a pénz sem érdekli őket. Amikor kulturális vagy vallási ünnepre készülünk az emberek pénzért vásárolják meg a bort és az élelmet. Ha marad pénz azt a szegényeknek adják. Ikária nem az a sziget ahol az “ÉN” szót használják. Ikária az a sziget, ahol csak a “MI” szót használják.”

Szájról-szájra terjed annak az eredetileg ikáriai származású, amerikai katonának is a története, akinél tüdőrákot állapítottak meg, és mindössze 6 hónapot jósoltak neki. Miután megtudta a hírt, a férfi visszaköltözött Ikária szigetére, ahol meggyógyult.

Látnivalók

Ikária főleg a strandjai miatt népszerű a turisták között, a Seychelles és a Messakti partot Görögország legszebb tengerpartjai között tartják számon.

A szörfözés és a hegyi túrák szerelmeseinek is ideális kikapcsolódást nyújthat a sziget.

A Theoktistis kolostor egy földöntúli hely, amit kanyargós szerpentinek rejtenek, ám mindenképpen érdemes felkeresni.

Forrás: greeka.com, grandparents.com, filantropikum.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...