2019.06.21. 16:30:54 10305 311

Ijesztő lehet, de nem kell a dokihoz rohanni! - 7 normális „tünet“
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mellkasi fájdalom, szédülés, esetleg csíkosodó körmök - ijesztőnek tűnhetnek, de tulajdonképpen teljesen normális jelenségekről is szó lehet, ha nem társul melléjük egyéb tünet. Tehát, ha ezeket tapasztalod, ne rohanj rögtön az orvoshoz vagy a webre, hogy még jobban megijedj. :)

Ijedt nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ijedt nő

A brightside.me összeszedett néhány szimptómát, amelyek önmagukban semilyen kóros, akut, esetleg rendellenes egészségügyi problémára nem utalnak. Az égvilágon semmi baj nincs velük, teljesen természetes jelenségek.

Mellkasi fájdalom

Ha nincs egyéb betegséged, ami miatt ügyelned kellene a mellkasban jelentkező fájdalomra, akkor egy egyszeri eset még belefér. Okozhatja savtúltengés, reflux, stressz vagy akár egy rossz mozdulat, nyújtozkodás közben. Ha nem múlik vagy sűrűn ismétlődik, akkor keresd fel az orvosod - de ne a google-lel konzultálj. :)

Bőrkinövés, szemölcs

Nem, nem utal rákra még tömegesen sem, ha a nyakon, a hónaljban vagy akár a szemhéjon megjelenik a bőrkinövés. Ha zavar, keresd fel a bőrgyógyászod, és ő tudni fogja a módját, hogyan szabadulj meg tőlük biztonságosan.

Vörös szemek

Nem lehet, hogy szimplán elfáradtál? :) Aludj egyet, és ha ennek hatására sem javul, akkor keresd fel a szemészt.

Ropogó ízületek

Az csak egy kis levegő, ami az ízületbe keveredett, majd roppanó, reccsenő hangot hallat, amikor eltávozik. Önmagában nincs ok aggodalomra. Ha azonban kellemetlen érzés is társul ehhez, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

Szédülsz, amikor felállsz

Amikor felállsz hosszas üldögélés vagy gugolás után, a vér az agyba tódul, és akár még csillagokat is láthatsz, de ez is egy normális jelenség. Ha pár másodpercig aztán állva maradsz, elmúlik a szédülés, és a látás is kitisztul. A hidratációra esetleg érdemes jobban odafigyelned!

Hosszanti csíkok a köröm felületén

Sajnos el kell, hogy szomorítsunk: ha ilyesmit tapasztalsz, annyit jelent, hogy öregszel. A jó hír viszont az, hogy nem vagy beteg. :) A hosszanti csíkok olyanok, mint a ráncok a bőrön - a korral járnak (vagy nem). Ha deformálódik a körmöd, elszíneződik vagy vízszintesek a csíkok, akkor viszont érdemes egy kivizsgálásra elmenni.

Elfelejtesz dolgokat

Bárkivel megtörténhet, hogy kiesik neki, amit pár perccel ezelőtt mondott vagy mondtak neki. Ez még nem utal Alzheimerre... Stessz, kialvatlanság miatt simán előfordulhat. Ha azt felejted el, hogy egy-egy hétköznapi dolog mire való - nos, akkor itt az ideje orvoshoz fordulnod.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...