2021.11.06. 17:55:48 9207 307

Így vigyázz a bélflórádra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igyekszel odafigyelni magadra, az étkezésedre, ám hetek óta az az érzésed, valami nem stimmel odabent? Fáj a gyomrod, emiatt a közérzeted sem az igazi. Szaladj végig a lenti felsoroláson, talán megtalálod, hol csúszol ez mostanában az étkezés terén.

Hasfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hasfájás

A jó közérzet sokszor tényleg csak apróságokon múlik.

Ne rohanj!

Ugyan odafigyelsz arra, mit eszel, ám arra már kevésbé, hogy nyugodtan is fogyaszd el az ételed? Pedig a jó közérzet, nyugodt gyomor egyik feltétele, hogy lassan, komótosan, a falatokat alaposan megrágva egyél.

Le a feldolgozottal!

Egy kis előre csomagolt finomság, némi fagyasztott pizza. Ha ezeken élsz hosszútávon, azt bizony az emésztésed bánja. Ebben rengeteg a cukor, só, tartósítószer, ami nem kifejezetten jó a pocakodnak, és persze úgy általában az egészségednek sem. Ide tartoznak a fűszeres húsáruk is, mint a szalámik, kolbászkák, virsli. Alkalmanként nincs velük gond, ám rendszeresen fogyasztva megborítja a belső egyensúlyt.

A fehérliszt továbbra sem a barátod

Igen, legyünk őszinték, a legfinomabb dolgok fehérlisztből készülnek. Ám ha sokat fogyasztunk ezekből, azért bélflóránk nem lesz túl hálás. Igyekezzünk olyan pékárut fogyasztani, melyben sok a rost, mert ez segíti igazán elő szervezetünk normál bélműködését.

Ha túl kevés

Ügyelj rá, hogy elegendő mennyiségű folyadékot, lehetőség szerint vizet jutass be a szervezetedbe! Amennyiben keveset iszunk, szervezetünk kénytelen a szükséges folyadékot a vastagbélből felszívni, ami hosszú távon szoruláshoz vezet.

Ha túl sok

Valószínűleg senkinek nem kell magyaráznunk, hogy ha túl nagy adagokat eszel, a folyamatos teltségérzet okoz, mely nem éppen a legkényelmesebb állapot. Figyelj az adagokra, inkább egyél többször keveset, ha nem érzed magad jól a nagyobb adagoktól.

Van, aki édesen szereti

Ám ez nem feltétlenül jó. Sőt! Emésztésünknek sem a túlzásba vitt finomított cukor, sem a túl sok édesítő nem tesz jót.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.