2024.10.25. 17:42:44 2156 78

Így úszd meg a kellemetlen beszélgetéseket! – Tereld más mederbe őket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kellemetlen beszélgetések elkerülhetetlenek az életben, legyen szó nehéz témákról vagy konfliktusokról, vagy éppen arról, hogy két beszélgetőpartner között nincs „kémia”, ám az éppen adott szituáció miatt nehéz kiszállni a csevegésből.

Beszélgetés Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beszélgetés Fotó: 123rf.hu

Az ilyen helyzetek gyakran feszültséget és stresszt okoznak, mivel senki sem szereti konfrontálni a problémákat. Azonban van megoldás: a megfelelő kommunikációs technikák, mint az empátia, a nyitott kérdések és az aktív hallgatás segíthetnek abban, hogy az ilyen beszélgetések kevésbé legyenek nyomasztóak, és inkább előremutató, konstruktív párbeszéddé alakuljanak.

Ha nehéznek ítéled meg ezeket a szituációkat, íme, 3 megoldás, amivel könnyebben tudod ezeket kezelni!

  • A nyitottság sokat segíthet! Ha nem zársz be, és minden nehézség ellenére nyitott tudsz maradni a másik felé, azzal máris közelebb kerültél ahhoz, hogy a beszélgetésetek jó, de legalábbis jobb irányba terelődjön.

  • Tényleg figyelj! Ne csak magadra, a másik félre is! Ahelyett, hogy csak a saját igazadat szajkózod, próbálj meg közös, kompromisszumos megoldást találni!

  • Kérdezz! Először magadtól! Mi a gond ezzel a beszélgetéssel? Miért érzed rosszul magad ebben a szituációban? Ha ezeket tisztáztad magadban, talán más mederbe terelődik a beszélgetés, Te is máshogy állsz a beszélgetőpartneredhez.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hallottál már a moringa teáról? Elképesztő mennyi mindenre jó

Millióféle gyógytea létezik, és mi most egy igazi csodával szeretnénk foglalkozni kicsit bővebben. Merthogy a moringa fát őshazájában, Indiában „csodafaként” is emlegetik, és régóta alkalmazzák az ajurvédikus gyógyászatban több, mint 300 féle betegség kezelésére. A szárított levelekből készített főzet rendkívül gazdag tápanyagokban, található benne A-, C-, E- és B-vitamin, valamint ásványi anyagok, például kalcium, kálium, vas és magnézium. Ezek az összetevők fontos szerepet játszanak a szervezet megfelelő működésében, támogatják az immunrendszert és segítik a sejtek regenerálódását.

Milyen változásokat hozhat életünkben az asszertív kommunikáció?

Azt kapod, amit adsz! …sokszor halljuk ezt a mondatot, és van benne igazság. Biztosan olvastál már az asszertív kommunikációról. Azonban arról, hogy mit is jelent a gyakorlatban, még nem biztos, hogy eleget. Pedig magunk és mások miatt is érdemes elsajátítani! Mert amikor alkalmazzuk, erőszakmentesen, de magabiztosan és világosan képviseljük saját véleményünket és érdekeinket, úgy kommunikálva, hogy nem sértünk meg másokat, és mi sem viselkedünk túlzottan alárendeltként.

Ugyanaz az íz, kevesebb szénhidrát! – Így csökkentsd a tészta kalóriatartalmát!

A tésztaételek világszerte népszerűek, hiszen gyorsan és könnyen elkészíthetők, ráadásul szinte végtelen variációban elkészíthetők. Legyen szó egy egyszerű paradicsomos tésztáról, krémes carbonaráról vagy egy gazdag zöldséges rakottról, a tészta mindig remek választás, amit szinte mindenki szeret.