2015.02.21. 08:00:00 8331 254

Így tedd még vidámabbá február utolsó napjait!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alig egy hete esett hónak már nyoma sincs, a nappalok egyre hosszabbak és egy-két bátor madárka már próbálkozik némi reggeli csicsergéssel. Erőlködik az a tavasz, semmi kétség. Jó is lesz, ha megérkezik, mert sokan már szomjazzuk az igazi napsütést és a tartós 10, 11,12… fok feletti hőmérsékletet. Ha ezzel Te is így vagy, tippjeink segítségével feldobhatod a február utolsó (szürke) napjait.

Téli nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli nap

Nem is hinnéd, hogy már néhány apróság segítségével vidámabb, már-már tavaszi hangulatot varázsolhatsz otthonodba és a lelkedbe egyaránt.

Frissítsd fel fekhelyed!

Ha az ágyneműd eredete még valamikor az őskorra vezethető vissza, ideje váltani. Keverd a színeket, mintákat, anyagokat! Ha az ágyadban a semleges színeket kedveled, azért egy-egy párnát öltöztess valami vidám színbe. Az ágyad fölé akasztott tükör visszatükrözi a fényt még egy szomorkása téli napon is.

Változtasd át a konyhád!

Egy kis fazonigazítás soha nem árt – még a konyhában sem. Varázsold át a konyhaszekrény ajtajainak és fiókjainak fogantyúit valami bohókásra. A bátrabbak át is festhetik valami vidám, de kedves színre. Rakj ki egy táblát, amit aztán képekkel, emlékekkel díszíthetsz, de rákerülhet a heti menü és a bevásárló lista is.

Segítség egy rémálom a konyhám! - Profi rendszerező tippek>>

Dobálós játék, csakis együtt!

Odakint egész emberi idő van, a gyerekekkel pedig alig lehet bírni! Akkor végy egy babzsákot (vagy bármilyen, dobálásra alkalmas eszközt), néhány tálat vagy kosarat és már indulhat is a célba dobás. Ha különböző méretűek az edények, akkor az kapja a legtöbb pontos, aki a legkisebb tálba beletalál. Ha sorba rakod őket, akkor a legtávolabb lévőben landolás éri a legtöbbet.

Éljen a pizza!

Igazi családi móka a közös pizzasütés! A tésztát gyúrd meg előre, készítsd ki a „rávalókat” és a feltét innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva. Ha elég sokan vagytok hozzá (baráti családok meghívásával például) és kellően kreatív a csapat, akár „szépségversenyt” is rendezhettek. Ha spontán volt a pizzázás ötlete, remek alkalom arra, hogy kipakoljuk a hűtőből a maradékokat és azzal pakoljuk meg a pizzánkat.

Sétálj a múltba és nevess nagyokat!

Odakint zimankó van, vagy csak őszies, esős oldalát mutatja a tél utolsó pár napja? Nincs is jobb alkalom egy jó kis sétára…a múltba, a családi fényképalbum segítségével. Nosztalgiázz, nevess vagy könnyezd meg az elmúlt szép napokat családoddal, barátaiddal, esetleg egy pohár finom bor társaságában.

Alkoss tobozokból!

Gyűjts néhány fenyőtobozt és egy szürke délután készítsetek belőle valami kreatívat, például valami szép asztali díszt.

Készíts smoothie-t!

Olvass erről a finom és többféleképpen variálható, egészséges italról itt>>

Tarts Nutella-napot!

Habár a hivatalos Nutella-nap február 5-én van, ez téged ne akadályozzon meg abban, hogy Te is kinevezz magadnak egyet. Vagy akár többet is, hetente. Süss palacsintát, abba lehet töltelék. Mártogass bele kekszet, amit utána tejben is megfürdetsz. Vagy csak fogj egy kanalat, egy jó könyvet és indulhat a saját hivatalos Nutella-napod!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...