2015.10.09. 11:22:30 10990 265

Így tárold a mézet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Édesítő hatása miatt van, aki egész évben használja mézet. Ám a nagy többség ilyenkor, a náthás, köhögős, megfázásos időszak kezdetén kezdi el feltölteni a megcsappant mézkészleteit. Hogy sokáig élvezhesd finom ízét és gyógyító hatását, érdemes odafigyelni arra, hogyan tárolod.

A méz tárolása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A méz tárolása

Nedves? Inkább ne!

A méz, mivel vízben oldódó, tároláskor nem szereti a nedves, akár dohos helyeket. Ehelyett inkább száraz, hűvös, sötét hely alkalmas a tárolására. Ha mindez teljesül, sokáig eláll a téli csemege.

Tartós meleg? Kizárt!

Amennyiben sokáig 30 °C-os hőmérséklet felett van tárolva a méz, sokat árthat neki és veszíthet értékéből. Pláne akkor, ha már felbontott üveggel van dolgunk. Sőt, ha nem szeretnéd elveszíteni a méz szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságait, inkább ne melegítsd, ha nem fontos.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?