2019.11.14. 17:53:26 10520 374

Így spórolhatsz a fűtési szezonban! – 5+1 szuper tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, idén nincs okunk panaszra, már ami a fűtési szezon indulását illeti, hiszen – hacsak nem tartozunk a kifejezetten fázósak közé – október végéig megúsztuk tartós fűtés nélkül. Ám most, hogy beindultak a radiátorok, konvektorok, kazánok, ideje odafigyelnünk, hogy a fűtésszámlánk ok nélkül ne legyen túl magas!

Fűtés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűtés

Bizony, lehet spórolni úgy is, hogy közben kellemes meleg van az otthonodban! Mondjuk így ni:

Ügyelj a rendszeres karbantartásra!

Érdemes a fűtési berendezéseket, kazánt, fűtőtesteket legalább kétévente szakemberrel ellenőriztetni! A rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően hatékonyabb lehet e szerkezetek működése, hiszen minden apró hiba kiküszöbölhető.

Ügyelj a „levegőre”!

A légtelenítés is egy igen fontos folyamat, évente érdemes elvégezni, vagy elvégeztetni!

Ne kapcsold ki!

Reggel Te is kikapcsolod a fűtést, alacsonyabb hőmérsékletre kapcsolod a termosztátot? Ez nem biztos, hogy jó ötlet, főleg spórolás szempontjából! A kihűlt lakást sokkal költségesebb felfűteni, mint egy állandó hőmérsékletet tartani az otthonodban!

Rövid, de hatásos!

A túl hosszú ideig tartó szellőztetés ugyan lehűti a lakásban lévő levegőt, de a falak is hűvösebbek lesznek, túlságosan kihűl minden. Inkább csinálj egy gyors kereszthuzatot!

„Rendezd át” az otthonod!

Persze, ne kezdj őrült bútortologatásba, de arra ügyelj, hogy a fűtőtest elé ne kerüljön bútor! És ha lehet, a ruhák szárítására se a radiátort használd!

Találd meg az optimális hőmérsékletet!

A túl magas fűtési hőmérséklet sem az egészségünk, sem a pénztárcánk szempontjából nem jó! Törekedj a következő értékek beállítására: konyha 18⁰C, nappali és gyerekszoba 20⁰C, fürdő 22 ⁰C, hálószoba 16-17 ⁰C.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...