2021.03.16. 13:30:00 7211 222

Így pattanj két kerékre! Nőknek különösen jó a tekerés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ízületkímélő sporttal akkor tesszük magunknak a legjobbat, ha a szabad levegőn végezzük. Természetesen tegyük ezt a célszerű kiegészítőket viselve és egy jól karbantartott, a törvényi előírásoknak is megfelelően felszerelt kerékpáron ülve!

Biciklis nő sisakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biciklis nő sisakban

A kerékpározás azért olyan izgalmas tevékenység, mert menet közben sosem unatkozik az ember. (Ha szobabiciklit használunk, a tájat helyettesíthetjük a tv vagy a telefonunk képernyőjével.) A bicajozás egészségügyi előnyeiről legfőképpen a fogyókúrázás kapcsán hallhattunk sokat, pl. egy 20 percen át tartó tekeréssel 100 kalória is elégethető, de a többiek szintén találhatnak benne olyan pozitívumot, ami miatt érdemes két kerékre váltani.

Amiért a nőknek különösen előnyös a kerékpározás:

Tekerés közben a vér állandó keringése jobb oxigénellátást érhet el a szervezetben, a szinte egész testet igénybe vevő fizikai aktivitás elősegítheti az emlőrák elleni védekezést a premenopauzás és a posztmenopauzás időszakokban.

Amit a biciklizéshez jobb észben tartani és beszerezni – a kerékpáron túl:

1. Szánj időt a megfelelő nyereg megtalálására!

Nem csupán kerékpártípusokban hatalmas a választék, a hozzájuk kapható nyergek is rengetegfélék. Próbálj ki minél többfélét, és a választáskor hallgass a testedre!

2. Ügyelj az optimális nyeregmagasságra!

Ez úgy érhető el, hogy a pedál legtávolabbi pontjára helyezzük a sarkunkat, miközben a lábunk egyenes. Ennek a magasságnak a beállításakor legyen gondunk a kormány magasságának beállítására is.

3. Fektess be egy „kezdőkészletbe”!

A minimum, amivel egy biciklista rendelkezik az a következőkből áll: sisak, zár, kerékpárlámpák, biciklis cipő, kesztyű, párnázott nadrág, nedvszívó és vízálló felsőruházat. (A profik alsónemű nélkül hordják a kidörzsölés elkerülése miatt a biciklis ruházatot.) A pumpa és a defektjavító készlet is jól fog jönni.

4. Tanulj meg helyesen váltani!

A váltók nem dísznek vannak: egy kevésbé forgalmas, sík terepen játszva begyakorolhatjuk a sebességváltást, hogy „élesben” természetesen menjen. A kanyarodáshoz és a megálláshoz szükséges technikákat lessük el a gyakorlott bringásoktól!

5. Maradj lendületben!

A lejtők helyett most gondolj a folyadék és az energiapótlásra. Bármekkora távra is készülünk, víz és energiaszelet minimum legyen nálunk. A távot pedig válasszuk meg úgy, hogy képesek legyünk visszafelé is tartani az induláskor használt intenzitást.

Forrás: www.cyclingweekly.com, www.firefoxbikes.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...