2023.02.01. 12:05:00 7617 253

Így lesznek természetesen csábos ajkaid feltöltés nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tökéletes (és mosolygós) ajkak amellett, hogy igazán vonzóvá tesznek minket, egészségi állapotunkról is árulkodnak. Hiába a genetikából fakadó tökéletes forma, ha az ajkak repedezettek. A puhaság és a teltebb kinézet azonban könnyedén elérhető!

Női ajkak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női ajkak

Sokan csak annyira törődnek az ajkukkal, és az ajkak bőrével, hogy télen, amikor különösen hidegre és szelesre fordul az idő, ajakbalzsamot használnak. Te se kövesd el azt a hibát, hogy az idő előrehaladtával sem kezded el megfelelően ápolni az ajkaidat!

Amit ajkaid szépségéért és egészségéért megtehetsz!

1. Hidratáld!

Ahogy a szemkörnyéki vékony bőrnek, úgy az ajkunk érzékeny bőrének is külön ápoló termékek kellenek. A krémeken kívül azonban a belső hidratáltság is szükséges: Fogyasszunk tehát több vizet és gyógyteát, míg az alkoholos italok inkább hanyagoljuk, továbbá még a kávéadagunkat sem árt mérsékelni!

2. Tedd le a cigarettát!

A szánk, mint izom nagyon erős, ennek ellenére azért nem árt tehermentesíteni: Az ajkakon feszülő vékony bőr ugyanis a sok hasonló mozdulattól ráncossá fog válni. Ezt a folyamatot késleltethetjük, például úgy is, hogy a dohányzást abbahagyjuk. A cigaretta azonban a benne található anyagok révén is károsítja szervezetünk állapotát, hiszen az alkoholhoz hasonlóan dehidratál.

3. Védd a nap káros sugaraitól!

Amikor fényvédőt használsz, ne feledkezz meg az ajkak fényvédelméről sem! A drogériákban kaphatók olyan ajakbalzsamok, amik megfelelő UV-védelemmel vannak ellátva.

5. Radírozd!

Akárcsak egyéb bőrfelületünk, az ajkak is folytonos sejtmegújuláson esnek át. Ezt a folyamatot támogathatjuk gyengéd ajakradír használatával. Vannak, akik egy puha sörtéjű fogkefét alkalmaznak erre a célra, míg mások mechanikus házi kencékkel (olaj vagy méz kristálycukorral vagy darált kávéval keverve) érik el a kívánt hatást.

6. Édesítsd, hogy ne érdesítsd!

A méz, mint a természet gyógyszertárának egyik legcsodásabb eleme az ajkaink ápolására is alkalmas! Amikor szánk kicserepesedik, óvatosan távolítsuk el az elhalt bőrt, majd vékony rétegben vigyünk fel rá egy kevés mézet. A puhaság garantált!

7. Óvakodj a szárító hatású rúzsoktól és szájfényektől!

Sajnos van néhány olyan sminkszer, amelyik csak ideiglenesen szépít, és amint letöröljük magunkról, látszik, mekkora károkat okozott a felszín alatt. Az arcbőrt zsírosító alapozók és a pórusokat eltömítő púderek mellett bizonyos szempillaspirálokkal és rúzsokkal is vigyáznunk kell, hiszen némely összetevőnek szárító hatása van.

8. Masszírozd rendszeresen!

Az arcmasszázs egy nagyon értékes öngondoskodási forma, amely során az arc többi izma mellett a szánkat is ugyanúgy megmasszírozhatjuk. Sőt, érdemes is beiktatni ezt a módszert, amennyiben sokáig csábos, ránc nélküli ajkakat szeretnénk a tükörbe nézve látni.

9. Turbózd fel kapszaicinnel!

Néhány csepp borsmenta olajat keverj össze cayenne borssal és vigyél fel belőle egy csekély mennyiséget az ajkaidra! Tádám! Telt ajkak drága kozmetikai kezelés és orvosi beavatkozás nélkül! Az első használat előtt légy óvatos, végezz egy próbát a keverékkel, mivel néhány esetben kisebb-nagyobb allergiás reakciót is kiválthatnak az összetevők.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...