2023.11.29. 08:35:00 5371 218

Így lesz emberségesebb az év vége a munkahelyen is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az év végi időszakban a legtöbb munkahelyen nincs különösebb leállás. Sőt, valószínűleg több is a teendő és a munkatársakkal történő közös évbúcsúztatás kihívásokkal járhat. Azonban az ünnepi légkör kialakítása hozzájárulhat a munkahelyi kapcsolatok minőségének javításában, a csapatmunka erősítésében.

Ünnepi időszak a munkahelyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ünnepi időszak a munkahelyen

A közös programok kellenek, csakhogy ezek megszervezése és lebonyolítása megterhelhet egy-egy munkatársat, akit (fő)szervezőnek kiáltunk ki. A mókuskerék megtörése és a karácsonyi hangulat jót is tehet a munkavállalók produktivitásának.
De mi a kulcsa annak, hogy a legnagyobb hajtásban is lehetőségünk legyen részt venni a motiváló Mikulás-napi sütizésben vagy a közös karácsonyfa díszítésben? Egy kis rugalmasság!

1. Időzítsük jól!

Egy körlevelet csupán néhány perc alatt meg lehet írni és el lehet küldeni. Ebben csupán néhány olyan időpontjavaslat közül kell megszavaztatni azt, amelyikben a legtöbb részleg részt tud venni a karácsonyi hangulatot eredményező programon, pl. dekorálás. Természetesen az is fontos, hogy ne húzzátok el ezeket a programokat, hogy senkinek se kelljen emiatt túlóráznia.

2. Nagy létszám esetén csoportosítsunk!

Amennyiben nehézkesen lehet a legnagyobb helyiségben is elférni, akkor a tényleg minőségi együtt töltött idő érdekében inkább osszátok el 2-3 részre a munkatársak csapatát. Ezzel a módszerrel a termelés és az egyéb munka sem áll meg teljesen.

3. A kevesebb több, mint a semmi!

Vannak olyan ágazatok, ahol a szigorú előírások nem teszik lehetővé a karácsonyi dekoráció kihelyezését, és munkahelyi környezetben sem áll módjában a munkatársaknak a közös programok megtartása. Ilyenkor legyünk kreatívok, és legalább egy közös kávézás/teázás erejéig hívjuk össze a csapatot, ahol a forró ital mellé kis aprósággal (szaloncukor vagy egy-egy teasüti) kedveskedhetünk egymásnak.
Ha mindenképpen külső helyszínt kell választanunk, akkor a vezetőkkel egyeztetve a munkaidő vége előtt egy kicsivel elindulhatunk a legközelebbi karácsonyi vásárba is.

4. Ne csak külsőségekben jelenjen meg az ünnepi szellem!

Hiába a szép díszek, ha a munkatársak között széthúzás és rossz viszony marad fent. A munkahelyi légkör megváltoztatásához mutassunk példát, és adjunk pozitív visszajelzést - akár nyilvánosan is - azoknak a munkatársaknak, akik fejlődtek a közelmúltban vagy folyamatosan az elvárt színvonalú munkát végzik.
Amikor van szabad kapacitásunk, akkor (netezés helyett) ajánljuk fel segítségünket olyan munkatársnak, aki el van havazva.

Az év végéig hátralévő hetekben a munkatársakkal egyeztetve és együttműködve keressünk olyan megoldásokat és időpontokat, amelyek mindenkinek megfelelnek. A sikeres közös karácsonyi kitekintésekhez fontos az együttműködés és a nyitott kommunikáció, amelyek segítségével valóban pozitív változásokat hozhatunk a munkahelyi légkörben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...