2024.02.15. 17:47:35 7792 229

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Nem olyan nehéz, mint gondolod - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nem olyan nehéz, mint gondolod

Foltosodik?:

Amennyiben a falakon kisebb foltok keletkeznek, még ne cseréljük le a teljes tapétát! Szerezz be ugyanolyan színű vagy mintázatú matricákat vagy tapétadarabokat, és fedd le velük a foltokat.

Folyik, szivárog?:

Ha a mosógép, mosogatógép vagy egyéb háztartási eszköz szivárog, ellenőrizd az alját. Gyakran csak egy elszakadt tömítés vagy cső okozza a problémát. Amennyiben szükséges, cseréld ki a sérült alkatrészt, és használj szilikon tömítést.

Kisebb lyukak a falon?:

A falon keletkezett kisebb lyukakat egyszerűen javíthatjuk gipszkarton tapasszal és festéssel. Helyezzük a tapaszt a lyukra, simítsuk el, majd fessük át a falat a környezetével egyező színnel.

Nyikorgó ajtók?:

A nyikorgó ajtók ellen hatékony megoldás lehet egy kis növényi olaj vagy WD-40 alkalmazása. Csavarjuk ki az ajtó zsanérjait, csepegtessünk rá néhány csepp olajat, majd mozgassuk meg az ajtót néhányszor, hogy a kenőanyag bejusson a zsanérokba.

Folyik a WC tartály?:

Ha a WC tartályában víz folyik, ellenőrizzük a lebegő szelepet. Lehetséges, hogy a lebegő nem zárja megfelelően a vizet, ezért tisztítsuk meg vagy cseréljük le! Amennyiben a háztartásban felmerülő problémák bonyolultabbak vagy veszélyesek, segítségül érdemes szakembert hívni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!