2024.02.15. 17:47:35 7817 230

Így javítsd meg! Háztartási tippek kezdőknek és spórolni vágyóknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az otthonunkban forgolódva számtalan apró szerelést igénylő problémával találhatjuk szembe magunkat, amelyek megoldása nem mindig követel szakértelmet vagy drága eszközöket. Ezekkel a könnyen alkalmazható háztartási tippekkel nem csak időt és pénzt takaríthatsz meg, hanem segíthetnek fejleszteni problémamegoldó képességedet, és biztosítani, hogy a kis gondok ne okozzanak később nagyobb galibát.

Nem olyan nehéz, mint gondolod - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nem olyan nehéz, mint gondolod

Foltosodik?:

Amennyiben a falakon kisebb foltok keletkeznek, még ne cseréljük le a teljes tapétát! Szerezz be ugyanolyan színű vagy mintázatú matricákat vagy tapétadarabokat, és fedd le velük a foltokat.

Folyik, szivárog?:

Ha a mosógép, mosogatógép vagy egyéb háztartási eszköz szivárog, ellenőrizd az alját. Gyakran csak egy elszakadt tömítés vagy cső okozza a problémát. Amennyiben szükséges, cseréld ki a sérült alkatrészt, és használj szilikon tömítést.

Kisebb lyukak a falon?:

A falon keletkezett kisebb lyukakat egyszerűen javíthatjuk gipszkarton tapasszal és festéssel. Helyezzük a tapaszt a lyukra, simítsuk el, majd fessük át a falat a környezetével egyező színnel.

Nyikorgó ajtók?:

A nyikorgó ajtók ellen hatékony megoldás lehet egy kis növényi olaj vagy WD-40 alkalmazása. Csavarjuk ki az ajtó zsanérjait, csepegtessünk rá néhány csepp olajat, majd mozgassuk meg az ajtót néhányszor, hogy a kenőanyag bejusson a zsanérokba.

Folyik a WC tartály?:

Ha a WC tartályában víz folyik, ellenőrizzük a lebegő szelepet. Lehetséges, hogy a lebegő nem zárja megfelelően a vizet, ezért tisztítsuk meg vagy cseréljük le! Amennyiben a háztartásban felmerülő problémák bonyolultabbak vagy veszélyesek, segítségül érdemes szakembert hívni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...