2024.09.17. 15:45:11 4476 179

Így hódítsd meg a mindennapjaidat – Hatékonyságnövelési lépések
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csupán a cégtulajdonosok tekinthetők elfoglalt embereknek. Mindenki elmondhatja magáról, hogy az elvégzendő feladatainak listája igencsak hosszas, így előbb-utóbb szükség lesz olyan eszközök és rutinok aktiválására, amelyek révén hatékonyabbá, gördülékenyebbé formálhatóak a mindennapok és az abban visszatérő teendők.

Tervezz és cselekedj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tervezz és cselekedj!

Mind az egyszemélyes, mind pedig a csapatszintű elvégzendők esetében kulcsfontosságú a termelékenység. Egy ideális nap sokak szerint olyképpen képzelhető el, hogy a nap végéig akadálytalanul kipipálásra kerülnek a korábban feljegyzett teendők. De vajon lehetséges ez? Mi több: folyamatosan és minden körülmények között megvalósítható mindez? A legtöbben arra tesznek törekvéseket, hogy a lehető legtöbbet kihozhassák magukból, miközben meg sem fordul a fejükben, hogy bárkinek is csalódást, lelkifurdalást okozzanak. A jó szervezés sokat nyomhat a latban, annak figyelembevételével, hogy sűrűn adódnak be nem tervezett életesemények, amelyek átírják és átrendezik az addigi tevékenységek sorát.

Egyensúly. Ez tekinthető az egyik legkimagaslóbb naphódítónak. A termelékenység nem lehet mindennek célja, hiszen a kitartáshúrok megfeszülhetnek a teljes gőzzel végzett munka következtében. Éppen ezért fontos, hogy gondoskodjunk a mentális és fizikai szükségleteinkről is, mégpedig azért, hogy kellőképpen helytállhassunk a mindennapokban. További lépésként érdemes sort keríteni a személyre szabott időgazdálkodás kialakítására, illetve annak megfigyelésére, hogy mikor van az egyéni csúcsidőnk, azaz mikor vagyunk a nap folyamán a legaktívabbak, erővel telítettebbek.

Amikor az időbeosztásunkat tervezzük, érdemes előző este átgondolnunk a másnapi feladatsorokat, majd priorizálni azokat. Reggelente állítsuk korábbra az ébresztőt, hogy legyen időnk a napra hangolódni.

Iktassunk be óránként kisebb szüneteket, amikor kinyújtóztatjuk magunkat, felfrissülünk és mentálisan felkészítjük magunkat a soron következő kipipálandóra.

Legyen a napunknak egy olyan időszaka, amit ügyintézésre szánunk - ilyenkor fizessük ki a számláinkat, válaszoljuk meg az e-mailjeinket, beszéljük meg az időpontokat stb.

A nagyobb fókuszt követelő feladatvégzések közben kapcsoljuk ki a telefonunkat, iktassuk ki a közösségi médiafelületek nézegetését.

Ne vállaljuk túl magunkat, hiszen inkább mondjunk nem-et egy-egy többletfeladatra, semmint időközben csalódást, fejfájást, és az átszervezés nyűgét varrjuk a magunk vagy munkáltatónk nyakába.

A nagyjából azonos lendülettel befejezhető teendőket rendezzük csoportokba, így kevesebb idő alatt többet el tudunk végezni, és a munkafolyamatunk is gördülékenyebb lesz.

Bánjunk óvatosan a többfeladatos munkákkal, ugyanis a kutatások arra mutattak rá, hogy ilyenkor az emberek 98 százaléka sokat veszít a produktivitásából, és a végén több kár jelentkezhet, mint haszon.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában