2021.02.19. 15:59:29 9792 241

Így edzhetsz otthon hatékonyan a szomszédok bosszantása nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fittségünk és erőnk megtartása fontos! Télen ez különösen nagy kihívást jelenthet, ha otthon szeretnénk elvégezni néhány jó gyakorlatot! Tovább nehezíti a helyzetet, ha tevékenységünkkel zavarhatjuk az alsó szomszédunkat. A hatékony és csendes edzés nem lehetetlen!

Fitneszlabda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fitneszlabda

Heti több alkalommal látogattam az edzőtermet már évek óta, így engem kicsit megviselt a világjárvány kihatása erre a szektorra. Amíg nem volt túl hideg a futást választottam kiegészítő mozgás gyanánt, de az utóbbi időben beszorultam a 4 fal közé. Kezdetben elég nagy gondban voltam, hogyan is edzhetnék hupogás nélkül a lakásban, azonban mostanra sok „szomszédbarát” – főként saját testsúlyos - gyakorlatot sikerült összevadásznom:

1. Gyakorlatok kézi súllyal

Erősítő gyakorlatokat végezhetsz fitnesz labdán ülve vagy állva is. Edzhető a bicepsz, a tricepsz, a mell és a hát izmai is ilyen módon. A fokozatosan emelt súlyú súlyzók használata miatt ugrálás nélkül emelhető a pulzusszámunk. Ha nincs otthon súlyzókészleted, használj a kisebb súlyok kiváltásához 0,5 literes palackot (vízzel töltve), konzervet vagy bármi olyan használati tárgyat, amit rendesen át tudsz fogni!

2. Alapvető tornagyakorlatok

Felülés, hasprés, plankok, lábemelések, guggolás, fekvőtámasz… Csak emlékezz vissza az általános iskolai tornaórákra! Teljesíts saját kihívást, pl. bizonyos időn belül juss el a kezdeti 10 ismétlés számtól 100-ig!

3. Online edzéslehetőségek

Az internet most is jó barátunk! A keresőbe csak írd be, mit szeretnél, példánknál maradva lehet ez az ugrálás nélküli tornagyakorlatok és válogass kedvedre. (Angolul természetesen több találatod lesz.) Zsírégető kardió edzéshez kezdésnek mutatunk is rögtön egy példát:

Ami nagyon fontos, hogy a sérülések elkerülése érdekében mindig melegítsd be, a gyakorlatok helyes kivitelezésének járj utána és minden edzés végén nyújts! Egészségedre!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában