2024.01.24. 17:47:23 8077 299

Így bírja tovább a vágott virág
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A friss, vágott virágok nemcsak otthonunk megszépítői, hanem pozitív hatást gyakorolnak a hangulatunkra is. Azonban gyorsan hervadásnak indulnak, majd elszáradnak. Ebben a cikkben megosztunk néhány hatékony tippet, amelyek segítségével tovább megőrizheted a vágott virágok frissességét.

Virágcsokor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virágcsokor

Helyes vágás:

A vágott virágok tartósságának kulcsa a megfelelő vágás. A sérült részeket válogassuk ki, tisztítsuk meg az elhalt levelektől, vagy hajtásoktól, majd lazán tegyük a virágokat a vázába úgy, hogy azok kényelmesen elférjenek egymás mellett. Használj éles ollót vagy kést, vágd le a szárakat ferde szögben, mivel ez segít a virágoknak hatékonyabban felszívni a vizet.

Langyos víz:

Az első lépés a virágok tartósságának növelésében a langyos víz használata. A virágokat azonnal helyezd vízbe a vágás után. A kézmeleg víz arra serkenti növényeidet, hogy felszívják azt, ez segít nekik hosszabb ideig frissnek maradni. (De figyelem, pár virág, kifejezetten a hideg vizet kedveli, ilyen pl. a krizantém és az írisz.)

Friss víz:

Rendszeresen cseréld le a virágok vízét. A vízben könnyen elszaporodó baktériumok lerövidíthetik a virágok élettartamát. Ne felejtsd el minden vízcserénél megtisztítani a vázát is.

Tartósítószerek:

A boltokban beszerezhető tasakos porok vagy folyadékok hozzájárulnak a virágok táplálásához és segítik, hogy hosszabban lehessenek otthonunk ékkövei. Azonban házi szereket is bevethetünk, ilyenek pl. só, cukor, sör, citromlé vagy pár csepp hipó.

Ideális hőmérséklet:

Tartsd távol a virágokat a direkt és állandó napfénytől, a huzatos lakrészek vagy fűtőberendezések közvetlen közelében sincsenek ideális helyen. A hűvösebb, árnyékosabb helyiségben a virágok hosszabb ideig megőrzik frissességüket.

A vágott virágok típusa:

Tudj meg többet a választott virágfajtáidról. Minden virágnak mások az igényei. A legtartósabbak közé tartozik a tulipán, a kála és a szegfű.

Éjszakai pihentetés:

Éjszakára helyezd a virágokat egy hűvös helyre, hogy csökkentsd a vízgőzveszteséget. A virágoknak pihenniük kell, és a hűvösebb környezet segíthet abban, hogy tovább gyönyörködhess bennük.

A fenti tippek kombinálásával hosszabb ideig élvezheted a vágott virágok szépségét otthonodban. Ne felejtsd el rendszeresen gondozni és figyelni a virágokat, hogy mindig ragyogóak és frissek legyenek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...