2021.05.29. 08:31:27 7556 226

Igazi pihentető szokások, ha úgy érzed túlfeszítetted a húrt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tavasszal, amikor ébredezik a természet, hajlamosak vagyunk mi is úgy érezni, mély téli álmunkból térünk vissza az életbe. Ezzel nincs is semmi gond. Nagyon szuper érzés tud lenni, amikor lelkesen és energikusan vetjük bele magunkat mindenbe, és fáradhatatlanul tervezünk, szervezünk és munkálkodunk mindenen. Igenám, de hajlamosak vagyunk pont ilyenkor átesni annak a bizonyos lónak a túlsó oldalára. Észre sem vesszük és túlfeszítjük a húrt. Hogyan lehet ezt kivédeni, és mit tegyünk, ha felismertük, hogy sikerült teljesen kimerülni?

Pihenj! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihenj!

Álljunk meg egy pillanatra

Érdemes odafigyelni magunkra. Vannak bizonyos jelzések, amelyeket ilyenkor sem szabad figyelmen kívül hagynunk. Ilyen lehet például az álmosság. Hajlamosak vagyunk ezt a "tavaszi fáradtságra" fogni. Nem mindig az. Ha a hét végén bezuhanunk az ágyba, és szombat reggel alig bírunk onnan kikecmeregni, valószínűleg kicsit túlzásba vittünk valamit. A megfeszített munka egész héten megy, de amint kikapcsolunk egy pillanatra ólomsúlyként nehezedik ránk a fáradtság. Ilyenkor érezhetjük azt, hogy ahelyett, hogy energikusan és vidáman vágnánk neki a hétvégének, szombat reggel inkább ágyban maradunk és maximum a távirányítóig terjed a mozgási kedvünk és hatáskörünk. Hagyjunk időt magunknak ilyenkor. Valóban álljunk meg, és teljesen kapcsoljunk ki. Nem biztos, hogy pont ebben az állapotban kellene most több kilométeres hegyi túrára indulnunk.

Engedjük el magunkat

A szervezetünk, a lelkünk kiakadt, mint az órarugó. Lazítsunk! Legyen ez egy igazi "pizsama nap". Ha tényleg úgy érezzük a konyháig bírunk csak elvánszorogni, akkor vegyünk ki egy teljes szabadnapot. Agyilag, testileg, lelkileg kapcsoljuk ki magunkat. Aludjunk, amennyi csak jólesik, vagy bambuljunk a tévébe a kedvenc sorozatainkat nézve. Ettől sem dől össze a világ, higgyük csak el. A lényeg, hogy ne gondolkodjunk, és fizikailag se erőltessünk semmit ezen a napon. Csak úgy legyünk. Létezzünk. Cél, szándék és akarat nélkül. Egy ilyen nap képes helyrebillenteni, ha valóban megfogadjuk, hogy nem erőltetünk semmit.

Lassítsunk, fontos a fokozatosság

Ha másnap vasárnap van, és reggel kinyitjuk a szemünket, döntsük el, milyen a hangulatunk. Ha már kissé jobb, mint előző nap, akkor lassan, óvatosan térjünk vissza az életünkbe és a tudatunkhoz. Nézzünk be a hűtőbe, és válasszunk valami finomat onnan. Az sem baj, ha nem diétás. Nézzünk be a szekrénybe, és ma már lecserélhetjük a pizsamát a kedvenc melegítőre vagy farmerre. A lényeg, hogy most érezzük magunkat igazán jól abban, amit magunkra húzunk. Ha már a fürdőszobán is túl vagyunk, és már nem vánszorgunk ólomsúlyú tagokkal, akkor tegyünk egy sétát és élvezzük, ha mondjuk már jó az idő. De az is remek, ha esik az eső. Szívjuk tele a tüdőnket a friss eső illatával és a tavaszi levegővel. Ha ahhoz van kedvünk, akkor fussunk egy kört, csak annyit, ami igazán jól esik, ne az izomlázig gyötörjük magunkat. Főzzünk magunknak valami finomat. Ez a kényeztetés napja saját magunknak.

Menjünk el úszni vagy masszázsra

A legjobb pihentető és lazító tevékenység az úszás vagy a masszázs. A víz mindenre gyógyír lehet, és abban a közegben képesek vagyunk teljesen ellazulni és kikapcsolni. Minden különösebb erőlködés nélkül lebegünk, és az úszás kellemesen elfáraszt. Nem utolsó sorban kifésüli az idegrendszerünket, és kibogozza a gondolatainkat. A másik, nem kevésbé kellemes és pihentető tevékenység ilyenkor a masszázs. A másik ember finom érintése és energiája feltölt, ellazít és regenerál. Érdemes kipróbálni. Ígérjük olyanok leszünk ezután, mintha kicseréltek volna bennünket.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...