2020.12.18. 15:14:34 11454 220

Időhiányos karácsony? Készíts zamatos és gyors kakukkfüves pulykamellet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nőtársadalom édes terhe, hogy szentestére hatalmas lakomát készítsen a fa köré összegyűlőknek. A halászlé mellett kedvelt fogás lett a pulykából készült étel. Ha egy egész pulyka megsütése macerás, van megoldás, hogy mégiscsak élvezzük eme hús ízét!

Kakukkfüves pulykamell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kakukkfüves pulykamell

Az adventi időszak a bősz sütés-főzésről is szól, azonban szép számmal akadnak olyan munkahelyek, ahonnan nem szabadságolhatjuk magunkat még napokra sem. Ha a család rajong a húsételekért, de mindenféle teendőt kell elintézni röpke néhány óra alatt, válaszd ezt a kényelmes receptet pulykamellből!

Pulykamell citromos-kakukkfüves mártással

  • 1 ek. olívaolaj
  • 50+50 g sótlan vaj
  • 1,5 kg pulykamell filé, bőrrel
  • 4 db mogyoróhagyma vagy póréhagyma
  • 750 ml szárnyas alaplé (húsleves)
  • 10 ág citromillatú kakukkfű
  • 1 ek. reszelt citromhéj
  • 35 g liszt
  • só, őrölt és egész bors

Az olaj és a vaj felét egy nagy, nehéz serpenyőben melegítsük össze közepes lángon, ebbe tegyük a sózott, borsozott pulykamellet, bőrrel lefelé. Oldalanként 5-5 perc alatt pirítsuk meg aranyszínűre. Adjuk hozzá az alaplét, a kakukkfüvet, a citromhéjat és 1 tk. egész borsot. Alacsony lángon, lefedve pároljuk meg a mellett – kb. 30 perc.

A pulykamellet vegyük ki a serpenyőből, és alufóliába tekerve tegyük félre. A hátramaradt szószt szűrjük át, és dobjuk ki a szűrőn fennakadt darabokat.

A vaj másik részét is olvasszuk fel a nagy serpenyőnkben. Amikor bugyborékol, mehet hozzá a liszt, 2-3 percig főzzük, sűrűn keverve. Ehhez mehet vissza a leszűrt szósz, fokozatosan adagolva folyamatos kevergetés mellett. Jó 2 perc alatt mártássá fog sűrűsödni. A pulykamell felét szeljük fel, és az egyben hagyott darabbal együtt rendezzük el egy nagyobb tálban. A mártásból is csurgassunk mellé egy keveset, és a maradékot kínáljuk mellé egy dekoratív kiöntőedényben.

Köretként tálalhatunk hozzá például zelleres krumplipürét, (mazsolás) jázminrizst, vajban párolt spárgát/kelbimbót/sárgarépát (vegyesen) vagy édesburgonyát (sütve, főzve, grillezve).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...