2016.09.07. 09:19:38 7372 228

Idén sem marad el a Duma - felnőtt és gyerek előadások a Dumaszínházban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felnőtteknek és gyerekeknek szóló produkciókkal is bővül a repertoár a 2016/17-es évadban a Dumaszínházban. A bemutatók sorát Kovács András Péter Vihar a biliben című önálló estje nyitja, amelyet október 7-én láthat először a közönség.

Stand up, humor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stand up, humor

A bemutatók sorát Kovács András Péter Vihar a biliben című önálló estje nyitja, amelyet október 7-én láthat először a közönség. Az új műsor mind hangulatában, mind tematikájában különbözni fog eddigi előadásaitól: egy humorista szemével láthatók azok a problémák, drámák és játszmák, amelyek a mindennapunk részei a magánéletben, közéletben - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Október 8-án Hadházi László, Tévélaci - A világ, és ami helyette van című új estje mutatkozik be. Témája a látszat és a valóság, a média, a televízió és az élet közti különbség. Az est állandó vendége Janklovics Péter lesz.

November 6-án tűzik műsorra a nagysikerű Duma Swing folytatását, a Duma Swing 2-t - Janklovics Péterrel, Kovács András Péterrel és Illés Ferenccel.

Ősszel megújul a Duma Roast is - az est főhőse ezúttal Schobert Norbert lesz. A Corvin Dumaszínházat megelőzve ezt a produkciót először vidéken - szeptember 28-án Szombathelyen - mutatják be, a budapesti premier december 2-án lesz. Az est résztvevői között van Kiss Ádám, Dombóvári István, Hajdú Balázs, a Szomszédnéni Produkciós Iroda (Tóth Szabolcs és Bálint Ferenc) és Schobert Norbert.

A Kompót Dumaklub első bemutatója október 15-én Kanapé címmel Hajdú Balázs és Tóth Edu közös estje lesz. Ezt követi Szobácsi Gergő új műsora, a Bye-bye Budapest október 22-én, amelyben a budapesti és a vidéki életet hasonlítja össze. Az est vendége a Comedy Central tehetségkutatójában feltűnt Kővári Máté.

November 5-én Agrár Wellness! címmel lép fel Ricsifiú (Kertész Ricsi), aki többek között elmeséli, milyen a testedzés a sufniban. November 19-én mutatják be Kormos Anett első egész estés műsorát: a Puszi nincs személyes hangvételű est, átszőve iróniával, öniróniával az előadótól megszokott fanyar elbeszélésmóddal.

A Thália Színház Arizona Stúdiójában mutatják be Mogács Dániel új önálló estjét, a Mogács meséket. Az október 15-én debütáló előadásban Mogács Dániel újra rácsodálkozik a mesékre és felfedezőútra indul bábjai kíséretében.

A gyerekeknek szóló műsorok is tovább bővülnek az új évadban. A Pumukli című produkciót október 8-án mutatják be a Corvin Dumaszínházban. Ellis Kaut mesejátéka Éder mester asztalosműhelyében játszódik, ahol Pumukli, a virgonc kobold váratlanul felbukkan, és csak az ott dolgozó mogorva, de kedves Éder számára látható. Pumukli csínytevései óriási galibákat okoznak a környéken. Pumukli szerepében Kalmár Gergelyt, Éder mesterként Dombóvári Istvánt láthatják majd a gyerekek. A darab rendezője Pille Tamás.

A Kompót Dumaklub ad otthont a másik új mesének október 22-től. A Grimm testvérek meséinek felhasználásával készült bábos mesejátékot Piroska címmel mutatják be - alkotói hároméves kortól ajánlják az előadást.

Szeptember 26-án visszatér Puzsér Róbert: A civilizáció visszavág című egészestés műsora újra a Corvin Dumaszínházban lesz látható.

Válogatott Laárogások és Gallantások címmel egy új befogadott produkciót is műsorra tűznek - olvasható a közleményben. Mint írják, az abszurd humor két nagyágyúja - Laár András és Galla Miklós - húsz év után, a Laár60 koncerten állt újra együtt színpadra, akkor fogalmazódott meg bennük, hogy újra közös produkciót hozzanak létre. A Corvin Dumaszínházban december 1-jén lesz látható először az est.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában