2019.04.19. 17:47:28 7212 245

Idén először nem munkaszüneti nap a nagypéntek Ausztriában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.

Húsvéti tojás és barka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvéti tojás és barka

Katolikusok, reformátusok, evangélikusok és metodisták Bécs belvárosában szerveztek csendes tiltakozást, több településen, így Bludenzben, Feldkirchben, Dornbirnben és Bregenzben pedig 15 órakor megszólaltak a harangok. Az érintett egyházak így szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy szerintük nagypénteknek, Krisztus kereszthalála napjának továbbra is munkaszüneti napnak kellene lennie.

Ausztriában egy új rendelet szerint a mostani évtől kezdve nem munkaszüneti nap a nagypéntek, a munkavállalók viszont vallásuk gyakorlására szabadnapot vehetnek ki. Sebastian Kurz kancellár (ÖVP) korábban azzal indokolta a változtatást, hogy az a lakosság nagy részét, 96 százalékát nem érinti.

Az evangélikus egyház bécsi felügyelője, Matthias Geist arra kérte a kormányt, hogy bírálja felül korábbi döntését és nyilvánítsa újra szabadnappá a nagypénteket. Tervezik továbbá azt is, hogy május közepéig alkotmányos panaszt nyújtanak be.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Diétázz és lakj jól! – Ezekkel az ételekkel biztos sikerülhet

A fogyókúrák ideje lejárt. Manapság, ha meg szeretnénk szabadulni felesleges kilóinktól, inkább életmódot váltunk, vagyis odafigyelünk, mit, mikor, hányszor eszünk, és ha időnk, energiánk engedi, még sportolunk is valamit. Persze, a mennyiségre is érdemes odafigyelni, de az, hogy diétát folyatunk, nem azt jelenti, hogy korgó gyomorral kell felállnunk az asztaltól.

Társasjátékok, amelyeket minden korosztály élvez!

A társasjátékoktól sokan éppen a nagy klasszikusok miatt ódzkodnak, amelyek végeláthatatlan családi vitákhoz és órák hosszat tartó, olykor reménytelen meccsekké változtatták a szórakozást. Másoknak pedig érthető okokból éppen ezek a kedvenceik, ám mindkét oldalnak érdemes kipróbálni egy-két szuper, modern társast. Korfüggetlenül!

A home office sem telt balesetek nélkül: tavaly ezek voltak a leggyakoribb kárbejelentések

2020 márciusától óriási pálforduláson esett át az életünk. Sokaknak kellett hosszú távon otthoni munkavégzésre berendezkedniük, nem egy családnál pedig tovább bonyolította a helyzetet az óvodák bezárása és a távoktatás bevezetése is. A nappali így egyszerre vált tanteremmé, játszótérré, edzőteremmé és otthoni irodává is. A Genertel Biztosító adataiból kiderül, hogy a home office sem telt balesetek nélkül. Cikkünkben összegyűjtöttük, mik voltak a leggyakoribb sérülések 2020-ban.