2023.05.15. 08:38:33 6494 233

Hűvös, csapadékos idővel kezdődik a hét, de a második felében csökken a csapadékhajlam
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hét elején folytatódik a csapadékos, hűvös idő, de a hét második felében csökken a csapadékhajlam és több órára kisüt a nap.

Változékony tavaszi időjárás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Változékony tavaszi időjárás

Hétfőn a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, emellett nyugat felől tovább szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. Napközben átmenetileg nagyobb területen csökken a felhőzet, de a napsütést változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri majd. A tartós csapadék a Tiszántúlra szorul, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A nap második felében dél, délkelet felől ismét felhősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk, néhol erős lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 17 és 22 Celsius-fok között várható.

Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre kell számítani. Az északkeleties szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva lehet melegebb időre számítani.

Szerdán a legtöbb helyen szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap, eközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Többfelé alakul ki zápor, középen és keleten zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél a legtöbb helyen mérsékelt marad, de a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 15, délután általában 18 és 24 fok között valószínű. de nyugaton több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, zivatarral. Az északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 14 és 20 fok között valószínű.

Pénteken általában többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de még lehetnek tartósabban felhős tájak. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 15 és 23 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 18 és 24 fok között várható.

Vasárnap sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, délkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 19 és 25 fok között várható.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.