2019.04.15. 17:59:17 9653 337

Húsvéti receptjáték: Kókuszos pipi desszertek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Medovarszki Tamásné Békéscsabáról küldte nekünk a következő desszert receptet húsvétra. Várjuk a TE receptjeidet is a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és részt vehetsz a 1.000.000 Ft-os nyereménynövelés sorsolásán!

Rafaellós kókuszgolyó alap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rafaellós kókuszgolyó alap

Medovarszki Tamásné Békéscsabáról küldte nekünk a következő desszert receptet húsvétra:

Rafaellós kókuszos pipik

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citromhéj
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek. tejföl
  • 16 db szegfűszeg
  • 1 csomag piros színű marcipán massza
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • kb. 10 db fogvájó

Elkészítése:

A hozzávalókat (túró, cukor, citromhéj, kókuszreszelék, tejföl) összegyúrjuk, kb. 5 dkg kókuszreszelék kivételével, és kisebb golyókat formálunk belőle. Ezek lesznek a pipik testei. A végén minden egyes golyócskát a félre tett kókuszreszelékbe hempergetünk bele.

A marcipánmasszából készítjük el a pipik csőrét, taréját és a lábát. A marcipánmasszát így becsomagolva meleg vízbe, vagy más meleg helyre kell rakni.

Én általában a radiátorra teszem, ha van fűtés, ott aránylag hamar megmelegszik. Ha már megmelegedett, akkor aránylag könnyen lehet vele dolgozni. Pici, aránylag egyforma darabokat törünk a masszából és elkészítjük a pipik orrát, (segítségül én fogvájót használok) majd kicsit nagyobb darabokból a lábát és a taréját kiképezzük. Ezután szegfűszegből szemeket rakunk a pipiknek.

Én 8 db pipit készítettem, a maradék masszából pedig kis almákat képeztem. Kicsit lenyomogatjuk a golyókat és kidíszítjük a maradék marcipánnal a kicsi almák közepét.

KÜLDD BE TE IS KEDVENC HÚSVÉTI RECEPTED!

Várjuk húsvéti receptjeiteket április végéig. A beküldők között 1.000.000 Ft nyereménynövelést sorsolunk ki!

A részleteket és a játékszabályokat itt találod>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink