2016.04.18. 13:42:37 17165 399

Húsleves - Valóban aranyló lesz, ha így készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Soha nem sikerül egyformára a húsleves. Az ízével általában nincs gond, inkább a színével van a probléma. Hiába van telis-tele finom, csontos hússal - a kedvencünk a pulykaszárnyból készült leveske, mégsem olyan mint, amit a nagyitól megszoktam. Mit ronthatok el?

Húsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsleves

A fényes sárga helyett, sokszor inkább mattos, szinte szürkés a színe a fényes sárga helyett. Gondoltam utána járok, hogy mit is ronthatok el, így sikerült néhány húsleves főzéshez kapcsolódó tipikus hibát felgöngyölítenem.

Persze, tudjuk, hogy mindenhol máshogyan készül ez az ízletes, erőt adó, gyermekkort idéző leves, mégis van néhány alapszabály, aminek a betartásával még tökéletesebbé varázsolhatjuk a levesünket, és talán-talán azt a vágyott, aranysárga színt is elővarázsolhatjuk.

  1. A húst érdemes alaposan átmosni. A hártyákat, esetleges szennyeződéseket így szépen lemossuk a húsról, és egy kicsit meg is szárogatjuk papírtörlővel.

  2. Hideg vízben tedd fel főni. Mivel a húsleves egyébként is hosszasan fő, ezért felesleges felgyorsítani a főzés idejét azzal, hogy meleg vizet öntünk a húsra.

  3. Ahogy a meleg vízzel, úgy a lánggal sem érdemes siettetni a dolgokat. A húsleves akkor lesz az igazi, ha nagyon kis lángon, órákon keresztül, éppen hogy csak gyöngyöző vízben főzzük, és semmi esetre sem forraljuk.

  4. Ahogy a hús fő, úgy lesz a levesnek habja, amit érdemes alaposan leszedni, hogy ne legyen zavaros a leve.

  5. A húslevest nem kell kevergetni, maximum egyszer-kétszer átfordítani a húst, ha nagyobb darabot tettünk bele. Amikor már puhák a zöldségek és a hús is, akkor könnyen leválhatnak róluk kis darabkák, és ettől is zavarossá válhat.

  6. Az igazi, tiszta, aranysárga húslevest leszűrjük, mielőtt a tányérba tesszük. Jó, ha a szűrés előtt hagyjuk egy kicsit leülepedni, és nem azon melegében szűrjük a tányérba. Érdemes egy picit várni vele, pár perc alatt nem fog még kihűlni. (Igen, tudjuk, a húsleves forrón a legfinomabb. :)) A szűrés közben se kevergessük a levest.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.