2016.04.18. 13:42:37 12848 396

Húsleves - Valóban aranyló lesz, ha így készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Soha nem sikerül egyformára a húsleves. Az ízével általában nincs gond, inkább a színével van a probléma. Hiába van telis-tele finom, csontos hússal - a kedvencünk a pulykaszárnyból készült leveske, mégsem olyan mint, amit a nagyitól megszoktam. Mit ronthatok el?

Húsleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsleves

A fényes sárga helyett, sokszor inkább mattos, szinte szürkés a színe a fényes sárga helyett. Gondoltam utána járok, hogy mit is ronthatok el, így sikerült néhány húsleves főzéshez kapcsolódó tipikus hibát felgöngyölítenem.

Persze, tudjuk, hogy mindenhol máshogyan készül ez az ízletes, erőt adó, gyermekkort idéző leves, mégis van néhány alapszabály, aminek a betartásával még tökéletesebbé varázsolhatjuk a levesünket, és talán-talán azt a vágyott, aranysárga színt is elővarázsolhatjuk.

  1. A húst érdemes alaposan átmosni. A hártyákat, esetleges szennyeződéseket így szépen lemossuk a húsról, és egy kicsit meg is szárogatjuk papírtörlővel.

  2. Hideg vízben tedd fel főni. Mivel a húsleves egyébként is hosszasan fő, ezért felesleges felgyorsítani a főzés idejét azzal, hogy meleg vizet öntünk a húsra.

  3. Ahogy a meleg vízzel, úgy a lánggal sem érdemes siettetni a dolgokat. A húsleves akkor lesz az igazi, ha nagyon kis lángon, órákon keresztül, éppen hogy csak gyöngyöző vízben főzzük, és semmi esetre sem forraljuk.

  4. Ahogy a hús fő, úgy lesz a levesnek habja, amit érdemes alaposan leszedni, hogy ne legyen zavaros a leve.

  5. A húslevest nem kell kevergetni, maximum egyszer-kétszer átfordítani a húst, ha nagyobb darabot tettünk bele. Amikor már puhák a zöldségek és a hús is, akkor könnyen leválhatnak róluk kis darabkák, és ettől is zavarossá válhat.

  6. Az igazi, tiszta, aranysárga húslevest leszűrjük, mielőtt a tányérba tesszük. Jó, ha a szűrés előtt hagyjuk egy kicsit leülepedni, és nem azon melegében szűrjük a tányérba. Érdemes egy picit várni vele, pár perc alatt nem fog még kihűlni. (Igen, tudjuk, a húsleves forrón a legfinomabb. :)) A szűrés közben se kevergessük a levest.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...