2021.01.28. 15:46:37 9875 271

Hurrá kiránduljunk! De hová?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Némi kis hóeséssel bekacsintott hozzánk a tél a napokban. Ebben a szerencsében eddig még nem volt részünk. Bár most újra tavaszias az idő, a közeljövőben, néhány hétre még ígérik nekünk a hideget és a hóesést. Hát, majd meglátjuk mennyi jut nekünk most ebből erre a szezonra. Mindenesetre utánajártunk, hogy merre lehet hóesésben is kirándulni, elkerülve a vírus okozta veszélyeket. Nézzük hát.

Országos Kéktúra | Fotó: bogartura.atw.hu/Kepek/kekkor.jpg - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Országos Kéktúra | Fotó: bogartura.atw.hu/Kepek/kekkor.jpg

Dobogókő egész évben csodás!

Igen, télen is. Dobogókő páratlan panorámával vár bennünket a Dunakanyar felett. Ha kissé ködös is az idő, és esetleg az orráig sem látna az ember, nemhogy a panorámában gyönyörködne, mi pont így jártunk, a friss és szinte harapós tiszta levegő és az isteni forralt bor a kis pihenőház büféjében mindenért kárpótol. Hosszú, nagyokat beszélgetős sétánk után kifejezetten jólesett a finom, meleg, bográcsban készült leves. A hideg sem zavart bennünket abban, hogy kiélvezzük a rögtönzött piknik hangulatát.

Dobogókő elsősorban a könnyen megközelíthető helyek közé sorolható, ezért is kedvelik sokan. Télen, megfelelő hóviszonyok esetén a lesiklópálya is remek szórakozást biztosít. A hegy északi oldalában vezető izgalmas túraútvonala pedig a Thirring-körút. Ezen kívül a népszerű Rám-szakadék is kiválóan megközelíthető innen. Aki a könnyebb, akár babakocsival is bejárható, biztonságos sétát választja, annak a Rezső körutat és a Zsivány körutat ajánljuk. Mindkét helyen csodás panoráma fogadja a kirándulókat. Gyerekekkel is kényelmes, körülbelül harminc perces, vagy egy órás sétákat jelent ez a táv. Érdemes kipróbálni, mert időjárástól függetlenül tudunk kikapcsolódni és nem jelent veszélyt a vírus sem, a teljes biztonságosan látogatható helyek közé tartozik.

Visegrád megér egy sétát

A közelben maradva érdemes körülnézni Visegrádon is. Télen is nagyon szép, és nem fogunk csalódni, ha igazi pihenésre, kikapcsolódásra vágyunk. A Fellegvár impozáns látványa ilyenkor is lenyűgöző, nem csak nyáron érdemes ide kirándulni. A Királyi Palota egész évben látogatható. Aki a magyar reneszánsz rajongója, ki ne hagyja ezt az élményt. Igazi időutazásra számíthat és a palotakertben sétálva el tudja képzelni, milyen lehetett itt Aragóniai Beatrixnek, vagy akár Hunyadi Mátyásnak lenni. Állandó kiállítások és vetítések várják a látogatókat. Akár egy fél napot is könnyedén el tudunk tölteni az ódon, közel 700 esztendős épületegyüttes falai között.

Bakancsot fel és irány a Pilis

Vannak, akik a komolyabb túrákat kedvelik, még ilyenkor télen is bátran nekivágva egy-egy magaslatnak. Nekik ajánljuk a Pilis csodás túraútvonalait, némi látnivalóval. Háromszázgarádics, Kesztölc, az út meredek, de látványos, a Kétágú-hegyen át vezet az 574 méter magas csúcsra. Ezt a túrát kifejezetten száraz időben ajánljuk, mert az utolsó emelkedőre lépcsősor vezet. Klastrom-szirtek, Kémény-szikla Klastrompusztáról érhető el, a zöld kereszt jelzésű útvonalon. Túra közben bámulatos kilátással a sziláról, és innen már egy ugrás Magyarország legnagyobb barlangrendszere, az Ariadne-barlang. Aki pedig nem szeretne Egerig utazni a várhoz, az látogasson el a Pilisborosjenő fölötti Kevélyek előterébe. Itt ugyanis az Egri Csillagok film elkészítéséhez felépítették az egri vár forgatási makettjét. Aki erre jár és megnézi a helyszínt, annak érdemes utána újra elővennie a filmet. Minden bokor ismerős lesz, és teljesen más élmény a filmben felfedezni a személyesen átélt látványt, ez garantált. Remek lehetőség egy rögtönzött kis történelem órára a gyerekek számára.

Bárhová is vezessen az utunk, egyvalamit tartsunk szem előtt, a vírushelyzet miatt a saját és családunk biztonságát. Kicsi a valószínűsége, hogy a természetben fertőződünk meg, de egy megfázás is kellemetlen élményt okozhat, illetve a legyengült immunrendszer miatt nagyobb lehet egy fertőzés veszélye. Ezért vigyázzunk arra, hogy jól és rétegesen öltözzünk, lehetőleg megfelelő lábbelit viseljünk és igyekezzünk olyan helyet választani, ahol hideg esetén fel tudunk melegedni egy-egy séta, vagy túra után. Nagyobb társaság és büfék környezetében pedig ilyenkor is mindenképp viseljünk maszkot és ne felejtsük otthon a kézfertőtlenítőt sem. Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...