2023.07.29. 08:30:27 7328 224

Hull a pelyhes? – Mihez kezdj a régi pehelypaplannal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg az utóbbi időben divatba jöttek a szivacstöltetű párnák, paplanok, azért bőven van olyan is, aki a tolltöltetű ágyneműre esküszik. 10-15 évig bírják ezek a takarók, ám közben érdemes ellenőrizni őket, mert meglehet, „földi pályájuk” idő előtt befejeződött. De mi lesz velük ezek után?

Tökéletes párna kiválasztása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes párna kiválasztása

A tollas párna, paplan sokszor menthető, ám vannak helyzetek, amikor könnyes búcsút kell tőlük vennünk. Ha a toll összeragadt bent, esetleg olyan makacs szennyeződéssel bír, amit már nem tudsz kitakarítani, akkor nagy valószínűséggel a szemétben a helyük. Egy-egy lomtalanítás alkalmával megszabadulhatsz a tolltöltetű holmiktól, de mindenképpen érdemes a helyi szemétszállítótól érdeklődni ezek elszállításával kapcsolatban.

És ha nem szeretnénk megválni tőlük?

Ebben az esetben jöhet az újrahasznosítás!

  • A paplanból, nagyobb párnából ügyes kezű asszonykák vagy férjecskék készíthetnek kisebb párnákat.

  • Meglehet, a töltetként használt toll nagyon is hasznos lesz! Nézz körül, van-e a közeledben olyan kézműves varroda, aki esetleg felhasználná a tollat, hogy plüssök, vagy egyéb apróságok, díszpárnák új „töltekéke” legyen.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?