2018.05.14. 17:41:09 12091 352

Hozd formába a virgácsaid! – 2+1 tipp a tökéletes lábakért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mese, hamarosan itt a nyár, amikor is ideje megvillantani a télen nadrág alá zárt, harisnyába burkolt lábainkat. Végre a nagyérdemű is megcsodálhatja, amiért egész télen, tavasszal dolgoztunk: az apró szoknyáknak, nadrágoknak köszönhetően látható válnak az izmos combok, vádlik, és nem utolsó sorban a gyönyörűen ápolt, selymes bőr…

Formás lábak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Formás lábak

Hm, vagy mégsem? Merthogy Te is hajlamos vagy télen elhanyagolni a virgácsaidat a „Hiszen úgysem látszik a nadrág alatt!” felkiáltással (aki meg látja, ő meg így is szeret!:-))? No, akkor itt van néhány mentőötlet, ha gyorsan érkezne a nyár és vele együtt a lábvillantós, szoknyás, sortos időszak!

Minden az előkészítésen múlik!

Vagyis ha nem is minden, de nagyon is lényeges pontja a lábak ápolásának a szőrtelenítés előtti alapos előkészítés. És itt most nem arra gondolunk, hogy melegítsd fel rendesen a gyantát, vagy tedd elérhető távolságba a borotvát, borotvahabot, esetleg az epilátort! Ezek is nagyon lényeges pontok ugyan, de mi most inkább a bőr epilálás előtti megfelelő előkészítéséről beszélünk. Egy alapos bőrradírozás nem árt, hiszen ez által eltűntethetjük az elhalt hámsejteket, a pórusok kitágulhatnak, és ezzel megelőzhetjük a későbbi szőrbenövést. A peeling mellett a hideg-meleg vizes váltózuhany is jót tehet „csülkeinknek”, hiszen a vérkeringést is fokozza, illetve a pórusok a hideg hatására összehúzódnak, majd a melegnek köszönhetően újra kinyílnak, ami a későbbi szőrtelenítést sokkal hatásosabbá teszi majd!

Jöhet a fő attrakció?

Megszabadulni a kellemetlen szőrszálaktól? Ez manapság már szinte gyerekjáték, hiszen rengeteg lehetőség közül választhatunk. Ami általában minden módszernél igaz, akár a borotvát, akár krémet, akár epiláló készüléket, akár a gyantát választjuk, hogy a legjobb este, zuhany vagy fürdés után elvégezni a műveletet. Ilyenkor a bőrünk is lazább, a szőrszálak a fürdés, zuhanyzásnak köszönhetően lágyabbak, a pórusok is tágabbak, könnyebb a kis „hajak” eltávolítása. Az előttünk álló éjszakának köszönhetően bőrünknek van ideje kipihenni a szőrtelenítés alatt ért „sérelmeit”, van lehetősége regenerálódni. Ami még nagyon lényeges, hogy nagy valószínűséggel ilyenkor több időnk is van a műveletre, már nem rohanunk sehova, van időnk elmélyülni a „folyamatban”. Erre szükségünk is van, hiszen például epilátor vagy gyanta használatakor nem árt alaposnak lenni, de közben pihentetni is a bőrt, hiszen nyilván „megszenvedi” a felesleges szőr ilyen módszerrel való eltávolítását!

És ami utána jön!

Főleg gyantázás és epilálás után fontos (hiszen ilyenkor van leginkább megtépázva a bőr), hogy gondosan ápold bőrödet a művelet után! Ne feledkezz meg bekenni testápolóval, hogy így is feltöltsd megfelelő nedvességgel és vitaminokkal. A babaolaj sem rossz megoldás, habár egy kicsit „csúszós”! Ha egy kis barnító krémet is keversz a testápolódban, egyszerre lesz szőrtelen, pihe-puha és napcsókolta a bőröd! Hogy a pórusok is összehúzódjanak, szőrtelenítés után, de még „kenceficézés” előtt jöhet a hideg zuhany a lábaidra! Azért csak óvatosan, ne sokkold az amúgy is érzékenyebb bőrt túl erős vagy nagy sugárban folyó hideg vízzel!

Ha a formára is gondolnál!

Ha nem csak a bőr simasága, ápoltsága a cél, hanem formálni is szeretnéd virgácsaidat, elő a bringával vagy a futócipővel és mozgásra fel! Két legyet ütsz majd egy csapásra: kint leszel a friss levegőn, és közben sportolsz, formálod a télen elkényelmesedett izmaidat!

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.