2024.02.16. 08:33:40 6142 184

Hova kiránduljon a család tavasszal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most, hogy már lassan ébredezni, „öltözködni” kezd a természet, nagyobb kedvet kapunk a családos kirándulásokhoz, utazásokhoz. Sokakat a természet csalogat egy léleküdítő, testet átmozgató kirándulásra, túrázásra, mely után a természettel együtt maguk is valósággal újjáélednek a friss, oxigéndús levegőn. A szabadban végzett séták a testet és lelket ugyancsak felüdítik, és minden korosztály számára kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.

Kirándul a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kirándul a család

A 21. századi gyermekek egy merőben új világba csöppentek, melyhez fogható az ezt megelőző korokban nem volt. A digitalizáció oly természetesen ágyazódott az életükbe, hogy szinte elképzelhetetlennek tartják, hogy a szüleik, nagyszüleik idejében még el sem lehetett képzelni a manapság teljesen szokványosnak tekintett elfoglaltságokat. Érdemes ezért lépéseket tenni afelé, hogy közelebb kerüljenek a természethez, jobban megismerjék a környezetük szépségeit, különlegességeit, egyedülálló élővilágát, csodálatos tájait.

A környezetvédelmet és a természeti nevelést szívügyüknek tekintő Mátra Manók rendszeresen szerveznek kirándulásokat családoknak, csoportoknak. A célkitűzések között kiemelt helyen szerepel a természetjárás megszerettetése, népszerűsítése már óvodás kortól indítva. Mindezt változatos, kicsik és nagyok figyelmét egyaránt felkeltő, színes és szórakoztató túraprogramokkal igyekeznek megvalósítani. A gyermekeknek különféle ismeretterjesztő vetélkedőket, természetismertető játékokat is rendeznek. Tavasszal a Gyalogkakukk Túra keretén belül túrázhatnak a Mátrában, ugyanakkor szervezett családi kirándulásokra hétvégenként is gyakran sor kerül a Kékes Turista Egyesület együttműködésével.

A Balaton környéke szinte minden évszakban kínál kikapcsolódási lehetőségeket az egész család számára, így a természetébresztő tavasz sem maradhat ki a sorból. A Balatont körülölelő hegyek és dombok látványa léleküdítő kilátást nyújt a szemlélőknek. A Csere-hegyi kilátót Alsóörsön a Turista Magazin a Balaton-felvidék egyik legszebb kilátója címmel ruházta fel; melynek tetejéről megcsodálható a Balaton nyugati medencéje, a Fűzfőtől Világosig, ha pedig a másik oldalra nézünk, a fonyódi dombokban lehet gyönyörködni. Ha többször is visszakívánkozik a család - és szinte kizárt, hogy ne kelne életre ez a vágy -, akkor érdemes elkirándulni Csopakra is. Különösképpen a Csákány-hegyi kilátóhoz, valamint a csillagtanulmányozásra és madárvilág-figyelésre ugyancsak lehetőséget kínáló Csillagvártába. A csillagmegfigyelő építmény körül kerékpározási lehetőség, játszótér és rovarhotel is található – a gyermekek legnagyobb örömére.

Bizonyára Kecskemét felé ellátogatva sem fog senki unatkozni. Hiszen az élményszerző, emlékgyűjtő bakancslistára ezúttal felvehető: a Kecskeméti Rajzfilmstúdió, a Magyar Népmesék Kertje és játszótere, a több mint 1800 hangszert számláló Leskowsky Hangszergyűjtemény, ahol zenés foglalkozások várnak minden korosztályt. 2024. március 02-án pedig Gryllus Vilmos családi koncerten is részt vehetnek az érdeklődők a kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...