2021.07.31. 15:11:12 8998 247

Hova bújjunk el a szerelmünkkel? Romantikus helyek az országban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár és a szerelem gyakran kéz a kézben járnak. Tavasszal feléled a lélek és kitárulkozik. Nyáron pedig beteljesednek és szárnyra kelnek az érzelmek. Ilyenkor még a nap is sokkal szebben süt, és teljesen mindegy mekkora a hőség, meg sem érezzük. Szorosan ölelkezve heverünk a fűben valahol a természetben, esténként andalgunk a szűk kis utcákon a zegzugos városokban, és összebújunk minden kis sarkon, árkádok alatt, a cukrászdában, ahol tehetjük.

Szentendre - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szentendre

Csak el a tömegtől, a kíváncsi szemektől, minél közelebb egymáshoz és minél csendesebb helyen. Ehhez a romantikus hangulathoz ajánlunk most néhány kellemes és megfelelően csendes, rejtett zugot. Garantáljuk, hogy az itt töltött pillanatok örökre szép képként maradnak meg az emlékezetetekben.

Szentendre romantikája utánozhatatlan

Ha valaki annyira imádja Olaszországot, mint én, és mégsem tud most eljutni oda, a legközelebbi hely Budapesthez, ahol az olasz hangulattal találkozhat, Szentendre. A művészetek, a kis, zegzugos, lépcsős, kanyargós utcácskák és a víz szerelmesei itt rátalálnak a varázslatra, amit Olaszország is nyújtani tud. Gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. A belvárosi séta a macskaköves utcákon, bájos kis tereken, a régi házak árnyékában és a helyes kis boltok kavalkádjával, színes napernyőkkel és dekorációs esernyőkkel tarkítva, álomszép. A régi és a nyári hőségben hűvös és hangulatos templomokba is érdemes betérni megpihenni egy kicsit. A Fő téren sok színes "kacatos" várja a nézelődőket. Múzeumok és elegáns boltok sorakoznak egymás mellett. A nyár elengedhetetlen kellékei is megtalálhatók itt, a lángos és a fagylalt. A Duna part panorámája és a magasabb helyekről a csodás kilátás biztos, hogy felejthetetlen emlék marad mindenki számára, aki ide látogat.

A természet szerelmesei számára Lillafüred

A Bükk-hegység egyik legjelentősebb nevezetessége ez a település. Itt minden együtt van, ami csak a romantikáról eszünkbe jut. Lehet kirándulni, ha szeretitek a természet csodáit, kisvasúton utazni és megcsodálni például a híres Palotaszálló épületét kívül és belül. Rengeteg a látnivaló. A szálló mögött hangulatos teraszos sétányok, ahonnan az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke is nyílik. Errefelé tényleg elbújhattok a világ elől. Itt található a függőkert, amelyet két oldalról a Szinva és a Garadna határol. Az aljáról pedig kőhídon át lehet sétálni Felsőhámor faluba. Erdei kisvasúton tehettek alagutakon és hidakon át mesebeli utazást. Cseppkőbarlang is van itt, a Szent István-barlang, és a Szeleta-barlang is megtekinthető. Még csónakázni is tudtok a Hámori-tavon. Hát kell ennél több egy igazi romantikus hétvégéhez?

Szalajka-völgy a romantikus "világvége"

Azok számára, akik még a városok forgataga elől is el szeretnének bújni, igazi "világvége" lehet a Szalajka-völgy. A Bükk hegység egyik legszebb része, ami Szilvásváradon ér véget. Aki a pisztrángot szereti meglátogathatja a halneveldét. Itt több mint 100 éve tenyésztik a pisztrángot, a patak medrét több helyen visszaduzzasztották ennek érdekében. A völgyben erdei vasúttal is közlekedhetünk, ez külön izgalmas kirándulást jelent. A patak látványa csodás, azonban belegázolni a jéghideg vizébe nem biztos, hogy szerencsés. Akik párban szeretnének a csúcsra jutni, megtehetik, mert nagyon sok másznivaló akad errefelé: Istállós-kő, Tar-kő vagy a Virágos-sár elnevezésű rész, ahol a Bükki Nemzeti Park őserdeje található. A völgy leghíresebb és legromantikusabb helye a Fátyol-vízesés. Hazánk legmagasabbról lezúduló vízesése. Neve, ahogy gondolják, a vízpermet fehér fátyolosságából ered, mások szerint pedig a csipkéhez hasonló mintás mésztufának köszönhető. Akár városban a zegzugos kis utcákon, akár a természet lágy ölén, nagyon kellemes romantikázást kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...