2021.10.17. 15:31:23 6723 250

Homoktövis – A természetes immunerősítő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy növény, amelyet sokan csak „csodanövényként” tartanak számon. Szerencsére a homoktövis ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is. Bár eredetileg Ázsiából származik, azonban itthon is egyre több helyen termesztik, sőt Magyarországon védett növényként tartják nyilván. Sikerének titka abban leledzik, hogy rendszeres fogyasztása többféle egészségügyi problémára nyújthat gyógyírt.

Homoktövis tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Homoktövis tea

Mi található a homoktövisben?

Ha C-vitamin tartalomról beszélünk, akkor sokuknak azonnal a citrom jut az eszébe. Pedig a homoktövisnek a C-vitamin tartalma legalább a tízszerese, a citroméhoz képest. Más egyéb vitaminokban is jeleskedik. Ilyen például az A-vitamin tartalma. Ezen kívül megtalálható benne az almasav, a mannin, a zsíros olajok, a flavonoidok, a szénhidrátok, a fehérjék, a szerves savak, az aminosavak és sok más vitamin egyaránt. Figyelemre méltó az E-vitamin tartalma is. Lényegében magasabb E-vitamin értéket mutat a búzánál, a kukoricánál és a szójababnál. Gondoltad volna mindezt? Igazán bámulatos kis növény.

Mitől „csodanövény”?

Ez a lenyűgöző kis csodanövény széles skálában nyújt a szervezetünknek támogatást. Természetesen nyáron is tanácsos a fogyasztása, de ilyenkor, amikor beköszönt a hideg, kifejezetten előnyös a felhasználása.

Íme néhány szervezetünkre gyakorolt hatása:

  • nemcsak védi, de erősíti is az immunrendszerünket
  • felveszi az öregedéssel a harcot, azaz mindezt késleltetheti
  • növeli a szervezetünk ellenálló képességét a különböző fertőzések ellen, és ezáltal javítja az általános egészségügyi állapotunkat
  • tökéletes támogatója az anyagcserénknek, így a testsúly megtartásában is nagy segítséget jelenthet
  • a magas C-vitamin tartalma okán óv bennünket a megfázástól
  • védi a májat, és jó hatással van a gyomorra
  • lassíthatja az érelmeszesedést, és csökkentheti a vércukorszintünket
  • sebre is kiváló választás, ugyanis a gyógyulást gyorsíthatja

A korábban említett E-vitamin tartalma, és a benne fellelhető esszenciális zsírsavaknak köszönhetően a homoktövis nagyszerű megoldást nyújthat a kiszáradt, és berepedezett bőrünkre. Az sem elhanyagolható tulajdonsága, hogy csökkenti a narancsbőr kialakulását. Az utóbbiért, mi nők, kifejezetten hálásak vagyunk.

Így használd fel!

Amennyiben teaként fogyasztanád, nincs más dolgod, csak a forró vízbe helyezd bele a homoktövis leveleket. Figyelj rá, hogy magát a leveleket sose forrázd le. Először forró víz, majd a levelek áztatása. A gyümölcsét is felhasználhatod. Ezt általában lekvárként, szirupként, dzsemként, de akár olajként is a szervezetedbe juttathatod. Mint sok egyéb más vitaminpótló, a homoktövis is megtalálható táplálékkiegészítőként a drogériákban vagy gyógyszertárakban. Azonban jó tudni: a homoktövis fogyasztása nem javasolt akut epehólyag-gyulladásnál és hasnyálmirigy megbetegedések esetében sem.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...