2023.09.24. 17:41:47 7368 237

Holnap hétfő! – Téged is félelemmel tölt el?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akadnak, akiknek egy újabb hétfő, egy újabb hét lehetőség arra, hogy valami újba kezdjenek, hogy valami újat próbáljanak ki, hogy újra bizonyítsanak és így tettre készen vetik bele magukat a hét első napjába. Ám sokakat mindez félelemmel tölt el, és már vasárnap este nekiállnak aggódni azon, hogy mi lesz holnap?

Túlóra, stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlóra, stressz

Ne lepődj meg magadon, ha ilyet tapasztalsz, mert a jelenség létezik, 2009 óta jegyzik is, méghozzá Sunday scaries néven. Ez annyit takar, hogy a hétvége, hosszabb szabadság utáni első munkanap félelemmel, bizonytalansággal tölt el minket, tartunk a főnökünkkel, a kollégákkal való találkozástól, a ránk váró feladattól, bizonytalanok vagyunk magunkban, a képességeinkben. Hogy honnan ismerhető fel a jelenség? Íme, 3 nagyon is tipikus jele annak, hogy Te is ettől szenvedsz!

  • Előre rettegsz! Úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a Rád váró feladatokkal? Már előre stresszelsz, nem csak vasárnap este, hanem a hétvége többi napján is? Ez nem csoda, hiszen nem tudod elengedni a feladatokat, azokon idegeskedsz egész hétvégén, emiatt persze kipihenni sem tudod magad. A kialvatlanság, fáradtság egy újabb stresszforrás a szervezetednek.

  • Ha az álmatlanság állandóvá válik! Ha már vasárnap este a másnapi feladatokon agyalsz, bizony könnyen előfordulhat, hogy nem is tudsz aludni aznap éjjel. A kevés alvás miatt másnap fáradt, és még frusztráltabb leszel, kevésbé tudsz koncentrálni a feladataidra, ami ront majd a teljesítőképességeden, így a teljesítményeden is.

  • Megoldatlan feladatok, amik nem engednek? Illetve, amiket Te sem tudsz elengedni? Ezek mind azok a megoldatlan problémák, amik még a múlt hét végéről maradtak meg, és nyomasztottak egész hétvégén. Kicsi az esélye, hogy nem azon kattogsz már vasárnap este, hogy mi lesz majd holnap?

Forrás: brigitte.de, divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?