2023.09.24. 17:41:47 6855 235

Holnap hétfő! – Téged is félelemmel tölt el?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akadnak, akiknek egy újabb hétfő, egy újabb hét lehetőség arra, hogy valami újba kezdjenek, hogy valami újat próbáljanak ki, hogy újra bizonyítsanak és így tettre készen vetik bele magukat a hét első napjába. Ám sokakat mindez félelemmel tölt el, és már vasárnap este nekiállnak aggódni azon, hogy mi lesz holnap?

Túlóra, stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlóra, stressz

Ne lepődj meg magadon, ha ilyet tapasztalsz, mert a jelenség létezik, 2009 óta jegyzik is, méghozzá Sunday scaries néven. Ez annyit takar, hogy a hétvége, hosszabb szabadság utáni első munkanap félelemmel, bizonytalansággal tölt el minket, tartunk a főnökünkkel, a kollégákkal való találkozástól, a ránk váró feladattól, bizonytalanok vagyunk magunkban, a képességeinkben. Hogy honnan ismerhető fel a jelenség? Íme, 3 nagyon is tipikus jele annak, hogy Te is ettől szenvedsz!

  • Előre rettegsz! Úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a Rád váró feladatokkal? Már előre stresszelsz, nem csak vasárnap este, hanem a hétvége többi napján is? Ez nem csoda, hiszen nem tudod elengedni a feladatokat, azokon idegeskedsz egész hétvégén, emiatt persze kipihenni sem tudod magad. A kialvatlanság, fáradtság egy újabb stresszforrás a szervezetednek.

  • Ha az álmatlanság állandóvá válik! Ha már vasárnap este a másnapi feladatokon agyalsz, bizony könnyen előfordulhat, hogy nem is tudsz aludni aznap éjjel. A kevés alvás miatt másnap fáradt, és még frusztráltabb leszel, kevésbé tudsz koncentrálni a feladataidra, ami ront majd a teljesítőképességeden, így a teljesítményeden is.

  • Megoldatlan feladatok, amik nem engednek? Illetve, amiket Te sem tudsz elengedni? Ezek mind azok a megoldatlan problémák, amik még a múlt hét végéről maradtak meg, és nyomasztottak egész hétvégén. Kicsi az esélye, hogy nem azon kattogsz már vasárnap este, hogy mi lesz majd holnap?

Forrás: brigitte.de, divany.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.