2022.08.16. 17:25:00 8834 304

Hölgyek, figyelem! Ezek a legjobb természetes alvássegítők
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is olyan nő vagy, aki folyamatosan hánykolódik éjszaka, és emiatt nem tudod kipihenni magad? Sajnos a nők számára különösen nehéz az alvásproblémáikat orvosolni, hiszen szervezetünk működése sok szempontból eltér a férfiakétól, beleértve azt is, hogy hogyan reagálunk a különböző alvást segítő anyagokra.

Tea pihenéshez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tea pihenéshez

Egyediségünket szintén bizonyítja, hogy még a természetes alvássegítő szerek sem mindenkire hatnak egyformán. Most mégis arra biztatunk mindenkit, hogy próbálja végig a következő, három csoportba osztott lehetőséget, így végül mindenki megtalálhatja a saját megoldását, ami a pihentető alváshoz vezet.

Táplálékkiegészítő hormon - Melatonin

A melatonin az agy tobozmirigye által termelt hormon, amely segít szabályozni a biológiai tevékenységek 24 órás ciklusát. Az alvási ciklusért felelős hormont tabletta formájában szerezhetjük be.
A melatoninról úgy tartják, hogy a nőkre gyakorolt alvási ​​előnyök a női hormonháztartás különbségeiből adódhatnak: A melatonin alkalmazása segíthet gyorsabban elaludni, és hosszabb ideig aludni. Egyes tapasztalatok szerint még az az alvás minőségének javításában is szerepet játszhat ez a hormon.

Tudatos figyelem - Meditáció

Az úgynevezett mindfulness meditáció az éber figyelem egyik formája, amely segíthet a mostra, azaz a jelen pillanatra összpontosítani. Ez azért hasznos tudás, mert általa jobban tudatában lehetünk gondolatainknak és érzéseinknek, valamint meglepő módon bizonyos nők esetében még az alvás minőségét javító összefüggést is felfedeztek.
A mindfulness meditáció alatt nem szabad hagyni, hogy elkalandozzanak a gondolatainkat, valamint koncentráljunk a légzésünkre. Érdemes a mellkas lélegzetvétel közbeni emelkedésére és süllyedésére összpontosítani.

Gyógyteák

Számos különféle gyógytea használható arra a célra, hogy könnyebben elaludhassunk. A szorongás ellen is használható kamilla, a mélyebb alvás érdekében fogyasztandó levendula és az enyhén kesernyés ízű macskagyökér, azaz a valeriána tea csak néhány ezek közül. Számos más gyógynövény és fűszer is hozzáadható a kiválasztott teához, hogy javítsa az alvás minőségét, ilyen például a nyugtató hatásáról jól ismert citromfű vagy a gyömbér.
Szintén érdemes kipróbálni az inkább görcsoldásra használt golgotavirágból készült teát, hiszen magas béta-karbolin tartalma révén alkalmas az álmatlanság elűzésére is.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...