2015.09.07. 14:57:43 10721 258

Hogyan vásárolj okosan kuponokkal? - 5 tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt az ősz és egy csomó új holmit be kellene szerezni. Ideális lehetőséget nyújtanak erre a különböző kuponok, hiszen a szezon végi kiárusításra és nagyobb akciókra még várni kell... Spórolhatsz is a kuponokkal és az egyéb akciókkal, de simán be is csaphatod magad.

Kuponok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kuponok

1. A kuponok lejárhatnak

A legtöbb kupon csak egy bizonyos ideig használható fel, illetve előfordulhatnak olyan kitételek, hogy például egy wellness kupont csak hétvégi felárral vehetsz igénybe, vagy egyáltalán nem vonatkozik bizonyos kiemelt időszakokra. Ha nem használhatod fel akkor, amikor szeretnéd vagy tudod (szabadság/hosszú hétvége alatt stb.), akkor semmi értelme megvenni. Felesleges pénzkidobás.

Ha pedig csak hirtelen felindulásból veszel meg valamilyen kupont, és utána a fiókod mélyén tárolod, majd pont lejárat után egy nappal jut eszedbe, hogy hopp, neked ilyened is van, megint csak kiszórtad a pénzt az ablakon. Köss magaddal egy alkut, hogy csak akkor vásárolsz meg egy kupont, ha azt 30 napon belül fel is tudod használni.

2. Csak akkor érvényes a kupon, ha bizonyos összeget elérsz

Ha tényleg szükséged van az extra arcápoló krémre, akkor még jól is jöhet ez a kedvezmény, de ha azért vásárolsz meg valami extrát, mert csak akkor tudod beváltani a kuponod, akkor rossz hírünk van. Nem spórolsz semmit, sőt, a dupláját szórod ki, mint tervezted. Felesleges dolgokra. Ja, hogy jó lesz karácsonyi ajándéknak valakinek. Nem rossz ötlet, de ne felejtsd el karácsonyig, hogy mit és kinek vásároltál ily módon! :)

3. Biztos, hogy kuponnal a legolcsóbb?

Főleg online áruházak esetében szokott az előfordulni, hogy kapsz egy kuponkódot, amivel 10% kedvezményre vagy jogosult, majd a szezon végi leárazásban ugyanazt a terméket, amit te 10%-os kuponnal megvettél, féláron adják. Ha nem tudtad volna elhalasztani a vásárlást, akkor végül is még a kuponnal is jobban jártál, de ha még ráért volna megvenni azt a serpenyőt, akkor valószínűleg vered a fejed a falba. Tanulság: a 10%-os kuponajánlat helyett várd meg a kiárusítást, ha teheted.

Ha 20-30-40%-os kuponnal csábítanának vásárlásra, ellenőrizd, hogy nem nőttek-e az árak. Előfordulhat, hogy a kuponnal megvásárolható termékek alapárát megnövelik, hogy nagyobbnak tűnjön a kedvezmény. Ezt egy árösszehasonlító oldallal könnyen ellenőrizheted, hacsaknem valamilyen egyedi terméket forgalmaz a cég.

4. A második féláron – jó akció ez?

Tipikus készletkisöprési módszer: vegyél egyet és a másodikat féláron megkaphatod. Ha a családban valakinek, vagy éppen saját magadnak valóban szüksége van még egy ugyanolyan szabású, de más színű pólóra, illetve cipőre, akkor remek – de még így is csak 25% kedvezménynél tartasz (ha egyáltalán azonos árúak a termékek, és nem olcsóbb a második...) Én mindig ilyen akcióban vásároltam farmert magamnak, amikor tini voltam, de az igazat bevallva, a második nadrág valahogy mindig kevésbé jó választásnak bizonyult, és alig hordtam. Elég lett volna egy is.

Ha viszont egyáltalán nincs szükség két termékre abból a boltból, akkor semmi értelme még egy dolgot megvásárolni, hogy az akciók iránti igényedet kielégítsd. Egyet fizetsz kettőt kapsz? Ez az igazi bomba ár!

5. Tanács kuponnapokra

Ha előre tudod, hogy kuponos akciók várhatóak, s neked is szükséged lenne erre-arra, pár nappal az akciók előtt menj el körül nézni, próbálgatni. Ahol lehet, tetesd el a ruhát azokra a bizonyos kupon napokra – a legtöbb boltban hajlandóak erre. Így amikor indulnak az akciók, már célirányosan csak azokba a boltokba kell bemenni, ahol láttál vagy eltettettél valamit, és nem kell hosszú órákat egy zsúfolt plázában eltöltened.

Egy extra tipp kuponnapokra: hétköznapra vagy a nyitás időpontjára tedd a végső beszerző körutat.

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Megéri-e beépíteni a tetőteret?

Egy korszerű elvárásoknak minden szempontból megfelelő, komfortos padlástér kialakítása sokak számára kívánatos megoldásnak bizonyul. A kialakítás igényét illetően több cél lehet a mozgatórugó. Ugyanakkor az akadályozó tényezőkkel is szembe kell nézni, optimális esetben még a szakemberrel való szerződéskötést megelőző szakaszokban, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Beszürkültél? – Csak semmi pánik, ezek a frizurák Neked állnak majd a legjobban!

Az első hajszál megjelenése nem kis pánikra adhat okot. Pláne, ha viszonylag korán, a húszas éveink elején, közepén bukkan fel. Aztán lassan hozzászokunk, a hajszálakból lassan tincsek lesznek, majd idővel az egész hajkoronánk ezüstben játszik majd. De nyugalom, az ősz hajszínnek is megvannak a maga előnyei!